Završen Međunarodni festival folklora

SRNA - Jovana Borovčanin - 14. maja 2017. 058.ba

folklor u visegradu

VIŠEGRAD – U Domu kulture u Višegradu održan je koncert 10 folklornih ansambala iz Republike Srpske, Srbije, Slovačke i Crne Gore, u okviru Međunarodnog festivala folklora.

Zamjenik načelnika opštine Višegrad Mladenko Tasić rekao je sinoć da je i ove godine, kao i prethodnih, festival folklora okupio brojna društva, među kojima i društvo iz Slovačke koje je uložilo veliki napor da stigne u Višegrad.

„Ove godine uspjeli smo da festival podignemo na viši nivo i trudićemo se da svake godine to bude još bolje, da dovedemo još više društava iz ostalih evropskih zemalja“, dodao je Tasić.

Prije festivalske večeri predstavnike svih KUD-ova primio je načelnik opštine Višegrad, a potom su svi učesnici učestvovali u tradicionalnom defileu od Trga palih boraca do Doma kulture, usput nakratko izvodeći dijelove svojih koreografija, što su Višegrađani i brojni turisti pozdravili aplauzima.

Pod pokroviteljstvom opštine Višegrad, Međunarodni festival folklora zajednički su organizovali KUD-ovi „Bikavac“ i „Kralj Petar Prvi Ujedinitelj“.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Oznake: