Mala matura u Čajniču

Foto: Milija Karadžić - 06. јуна 2017. 058.ba

mala-matura-u-cajnicu-1

ČAJNIČE – Večeras su kod Hrama Uspenija Presvete Bogorodice tradicionalno okupili mali maturanti. Budući srednjoškolci, mladi, lijepi i veseli fotografisali su se sa porodicama, drugovima, poznanicima. Dječija iskrenost, i optimizam koji liječi prosto su izbijaju iz njihovih izjava.
Đak generacije, Katarina Klisura kaže:

„Za mene matura znači jednu prekretnicu u životu, i tužnu i uzbudljivu. Tužnu, jer se rastajem od nekih drugova. Uzbudljivo, jer me poslije mature čekaju nova škola i nove stvari za naučiti. Upisaću gimnaziju.“

Njen drug, još jedan briljantni učenik, vukovac, Dejan Tanasković kaže da se nije premišljao oko odabira škole, pa je gimnazija bila lak izbor, i dodaje:

„Ovo divno junsko veče znači završetak jedne epohe i početak druge. Radujem se tome.“

Nemanja Bjelogrlić odličan đak, talentovan fudbaler i skroman dječak će takođe upisati gimnaziju.

„Radujem se što polazim u srednju. Skoro svi drugovi će ovdje u školu pa ćemo se viđati, iako ne budemo zajedno išli u razred.“, kaže Bjelogrlić.
„Za mene matura predstavlja kraj jednog poglavlja u životu, a početak jednog novog, ozbiljnijeg i zahtjevnijeg. Gimnazija je moja slijedeća stanica.“,rekla je Krstijana Kovačević, vukovac i odbojkašica, kao i dugogodišnji član KUD „Izvor“.

mala-matura-u-cajnicu-2

Njena rodica Ljiljana Kovačević, mladi i nagrađivani poeta nije još uvijek odlučila šta će upisati:

„Ovo je kraj jedne stranice u životu i početak jednog velikog i ozbiljnog iskustva. Jeste da je ovo mala matura, ali nama je podjednako važna kao i ona velika. Sad nas čekaju važne odluke,kao sto je „U koju srednju školu?“ Ja nisam baš sigurna šta ću upisati.“

Stefan Filipović, dječak koji voli istoriju, prirodu i košarku će takođe upisati gimnaziju.

„Matura je jedna raskrsnica u mom životu gdje iz jednosmjerne osnovne škole treba izabrati adekvatnu srednju, uklopiti potražnju tržišta rada i posla kojim bi voljeli da se bavimo i tu nas dosta toga stavlja u nedoumice, ali polako izlazimo sa tim na kraj.“, ozbiljan je i analitičan mladi Filipović.

Njegov drug i saigrač Pavle Katana takođe će u gimnaziju. On gleda u budućnost:

„Matura je dio našeg života i odrastanja. Raduju me budući dani i srednja škola. Osnovna će uvijek biti divna uspomena.“

Nikola Dačević, odličan đak, talentovan košarkaš nostalgično kaže:

„Za mene je matura oproštaj od osnovne škole, najljepšeg perioda u životu. Upisaću gimnaziju.“

Darko Tanasković je član karate kluba „Nipon“. On će upisati ekonomsku školu. Ovaj energični dječak kaže:

„Radujem se srednjoj školi. Biće to novo, zabavno iskustvo. Jedva čekam.“

Nakon fotografisanja i šetnje uputili su se u OŠ „Jovan Dučić“ gdje su slavili kraj jednog, i početak drugog, za sve njih uzbudljivog doba. Nek im je sa srećom.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Autor: Dragan Kovačević

Iz Čajniča, rođen u Foči 1987, diplomirao u roku novinarstvo na Filozofskom Fakultetu Pale, stekao zvanje diplomirani novinar. Odličan u kreativnom pisanju.

Pogledajte sve vijesti čiji je autor Dragan Kovačević

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Ознаке: ,