Manifestacija „Rastimo uz ples“ u Rogatici [FOTO]

Tekst i foto: Sreten Mitrović - 02. јуна 2017. 058.ba

rastimo-uz-ples-rogatica-1

URNEBES SA PREKO 200 UČESNIKA

ROGATICA – Već četiri godine Dječiji vrtić „Bambi“ u Rogatici učesnik je međunarodnog projekta „Rastimo uz ples – djeca na trgove“ čija realizacija je počela prije sedam godina u mnogim državama svijeta i održava se istog dana – 1. juna uz Međunarodni dan materinstva.

rastimo-uz-ples-rogatica-7

Plesne varijacije za projekat osmislila je „Dječija plesna asocijacija“ iz Beograda i njegova realizacija ove godine održava se u više zemalja i skoro 100 gradova.

Ovogodišnja manifestacija u Rogatici, koja je okupila preko 200 učesnika, podržana je od učenika i nastavnika Osnovne škole „Sveti Sava“ a zbog kišnog vremena održana je sinoć u punoj sportskoj dvorani u kompleksu bivše industrijske zone „Roteks-Alpo“.

rastimo-uz-ples-rogatica-2

Kraćom besjedom otvorio ju je načelnik opštine Milorad Jagodić, koji je prvo pozdravio prisutnu djecu i njihove majke učesnice u programu i sve ostale koje je okupila ova jedinstvena manifestacija.

– Bavljenje plesom, naglasio je Jagodić, čovjek obogaćuje svoj duhovni i kulturni život i unapređuje fizički i kreativni razvoj. To je i razlog da će opština i dalje podržavati ovu i slične manifestacije u cilju ljepšeg i srećnijeg djetinjstva svakog našeg djetata.

rastimo-uz-ples-rogatica-3

Prisutne na manifestaciji pozdravile su i direktorka Dječijeg vrtića Nataša Duvnjak, koja se posebno zahvalila majkama djece učesnika programa, koje su svojim učešćem doprinijele da ova dječija manifestacijas bude bolja i sadržajnija, i zamjenica direktorke Osnovne škole Jelena Burlica.

rastimo-uz-ples-rogatica-4

A onda na podijumu sportske dvorane počeo je urnebes. U posebno pripremljenim kostimima otvorila su ga najmlađi iz Dječijeg vrtića da bi zatim došle i ostale grupe. Toplo pozdravljani od prepunog gledališta smjenjivali su se plesači „Ivinog voza“, himne manifestacije „Rastimo uz ples“, Ćiro i igara iz Srbije, Mađarske, Rusije, Njemačke, Francuske, Španije…

rastimo-uz-ples-rogatica-5

Vrhunac oduševljenja bio je uključivanje u program preko 80 mladih mama u bijelim majicama koje su plesale zajedno sa svojim mezimcima. Igrala se „Vestern polka“, „Pingvin ples“, ali najviše aplauza izazvao je „Cirkus“ u kome je plesalo sve što se našlo na podijumu sportske dvorane.

rastimo-uz-ples-rogatica-6

Time je i završen ovaj jednočasovni program o kome će se u Rogatici kao nečem lijepom i zanimljivom dugo pričati. Rekoše to mnogi koji su ga gledali, a djeci će ostati u sjećanju po zahvalnici „Dječije plesne asocijacije“ koju je dobio svaki učesnik programa.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Ознаке: , ,