Marija Perendija đak generacije

15.06.2017.

marija-perendija-1

ČAJNIČE – Četiri godine za Mariju Perendiju prošle su bez po muke, iz srednje škole „Petar Petrović Njegoš“ ponijela je titulu Đaka generacije, te za nju to predstavlja jedno novo iskustvo.

„Moje srednjoškolsko obrazovanje za mene je proteklo veoma brzo i bezbrižno, i taj najljepši period, učenje, prijatelji i zajedničko druženje će naravno ostati zauvijek urezano u mom sjećanju, to se ne zaboravlja-naglasila je Marija.

Ona je dodala da je laskavu titulu Đaka generacije ponjela u srednjoj školi.

Uporna, realna i osjećajna su tri riječi koje ovu djevojku opisuju.

„Glavni cilj mi je bio da iz srednje škole izadjem sa što više naučenog, da steknem što više znanja i dobar uspjeh, a iz svega toga je došao i ovaj uspjeh, nagrade, što je prizvod rada i truda- kaže Perendija.

Na maturskoj večeri blistala je u koloni zajedno sa svojim drugarima iz klupe, kojima je poželila puno sreće u daljem školovanju, te da se njihovo druženje i dalje nastavi.

marija-perendija-2

Nakon položenog ispita zrelosti, ispite će polagati na Mašinstvu u Istočnom Sarajevu, cilj je postavila pred sebe, i nada se da će do njega lako doći.

„Što se tiče mog daljeg školovanja ono se nastavlja u Istočnom Sarajevu, planiram da upišem Mašinstvo“ -dodala je Perendija.

Ona je istakla da kada se trudite da iz sebe izvučete najbolje uspjeh je potpuno zagarantovan.

Pored školovanja Marija se bavi i sporednim obavezama, koje su za nju odmor i rekreacija. Odbojka i folklor su dva hobija u kojima je otkrila sebe i veliki talenat koji zapravo ima.

„Odbojkom se bavim, već sedam godina, još od Osnovne škole, mada moja velika ljubav je i folklor, tako da uspijem da spojim te dvije ljubavi, a kako kažu kad se nešto voli nije teško, i svakome bih preporučila da se bavi nekim sportom ili da ima neki hobi, jer to je svakako odmor za dušu-objasnila je Marija.

Zidovi u sobi Marije mali su da bi stale sve diplome koje je donijela sa raznih sportskih takmičenja.

„Nagrađivana sam i imam dosta medalja osvojenih na takmičenjima iz odbojke“ rekla je Marija.