Ministar Bogdanić posjetio rekonstruisani Dom zdravlja

07.06.2017.

bogdanic-cajnice-posjetaa

ČAJNIČE – Ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Dragan Bogdanić prisustvovao je danas svečanosti povodom uspješne realizacije projekta rekonstrukcije i sanacije Doma zdravlja u Čajniču, za šta je uloženo 230.000 KM.

Bogdanić je rekao Srni da je u finansiranju projekta rekonstrukcije Doma zdravlja u Čajniču opština učestvovala jednu trećinu, a Ministarstvo zdravlja i socijalne zaštite, odnosno Vlada Republike Srpske, dvije trećine potrebnih sredstava.

On je dodao da su sanirane ambulante porodične medicine, zamijenjena stolarija i urađena fasada.

“Renovirani objekat će služiti stanovništvu opštine Čajniče, a zaposlenima će predstavljati veću sigurnost, bolje uslove rada, te dostupnost opremljene ambulante”, rekao je Bogdanić.

Prema njegovim riječima, ovo je dobar projekat čijim završetkom je zadovoljan.

“Na ovaj način predstavlja se ono što je Vlada uradila u proteklom periodu u primarnoj zdravstvenoj zaštiti u ovoj regiji. U proteklih deset godina uloženo je oko 40.000.000 KM, u prvom redu za izgradnju objekata, rekonstrukciju i opremanje zdravstvenih ustanova”, rekao je Bogdanić.

On je dodao da se ovim projektom završava kredit Evropske investicione banke, nakon čega će se i dalje tražiti načini da se pomaže primarna zdravstvena zaštita.

Načelnik opštine Čajniče Goran Karadžić zahvalio je ministru Bogdaniću na dolasku i zajedničkom obilježavanju dana kada je vidljivo da je zajedničkim snagama i sredstvima završen projekat rekonstrukcije Doma zdravlja.

“Za Čajniče je veoma bitan ovaj dan, jer se nakon 40 godina ozbiljnije ulaže u sam objekat Doma zdravlja”, naglasio je Karadžić i dodao da je resorno ministarstvo imalo veliko razumijevanje kada je riječ o rekonstrukciji ove zdravstvene ustanove.

On je dodao da je objekat sada u funkciji, a urađene su i tri ambulante porodične medicine koje su potpuno opremljene.

“Ovim smo dobili nove uslove koji su mnogo bolji i smatram da je ovo veoma važna stvar za našu opštinu. Zahvaljujem Ministarstvu zdravlja koje je uložilo sredstva u mali periferni dio Republike Srpske, u naše Čajniče, te apelujem da se ovakva praksa nastavi”, rekao je Karadžić.

Direktor Doma zdravlja “Vaso Pelagić” Dragan Skoko rekao je da je poslije toliko godina Dom zdravlja dobio novo ruho, što će biti od velikog značaja za stanovništvo, kao i same zaposlene koji će raditi u još boljim uslovima.

On je dodao da projekat jačanja zdravstvenog sektora došao do izražaja i u opštini Čajniče.