Podrška inicijativi za osnivanje muzičke škole

15.06.2017.

img_7214-1024x6832

VIŠEGRAD – Na sjednici Skupštine opštine /SO/ Višegrad jednoglasno je prihvaćen prijedlog o pokretanju inicijative za osnivanje muzičke škole.

„Prošle godine je urađena anketa u Osnovnoj školi i veliki broj djece je izrazio želju da pohađa osnovnu muzičku školu. Mi smo bili jedinstveni i pokrenuli ovu inicijativu“, rekao je načelnik opštine Višegrad Mladen Đurević.

On je tokom sjednice, koja je trajala sinoć do 23.30 časova, naveo da su na Ministarstvu prosvjete i kulture Republike Srpske svi dalji potezi u vezi sa osnivanjem muzičke škole.

Đurević je potvrdio da je na sjednici usvojena odluka kojom su obezbijeđena sredstva za kupovinu sanitetskog vozila, Poslovnik SO, kao i prijedlog odluke o utvrđivanju Nacrta izmjene dijela Regulacionog plana šireg područja željezničke stanice sa sportsko-rekreativnim centrom.

„Usvojen je prijedlog godišnjeg plana o upravljanju, građenju, rekonstrukciji, održavanju i zaštiti lokalnih puteva za ovu godinu. To je veoma važna odluka koja će nam omogućiti da rasporedimo planirana sredstva za održavanje i sanaciju lokalnih puteva“, kaže Đurević.

Osvrćući se na dugo trajanje sinoćnje sjednice SO Višegrad, Đurević je ocijenio da to „pokazuje da je ovo jedna ozbiljna i odgovorna vlast“ čiji je cilj da se što više uradi za sve građane, a da pojedinci to ne cijene.

Šef Kluba odbornika SNSD-a Darko Andrić smatra da se opstrukcija rada Skupštine nastavlja iz sjednice u sjednicu.

„Usvojena je odluka o postupku razrješenja direktora javnih ustanova, čiji izvještaji o godišnjem poslovanju nisu usvojeni. S obzirom na to da građani traže odgovornost nove vlasti za sve postupke i za funkcionisanje opštine, logično je da se traži odgovornost za funkcionisanje tih preduzeća“, kaže Andrić.

Odbornik SDS-a Brane Smiljić rekao je da će direktori koji su imenovani na mandat od četiri godine, u slučaju njihove smjene, podići tužbe.

Smiljić kaže da vlast nije željela da nastavi izgradnju akva parka i da je na toj lokaciji planirala igralište za djecu.

„Mislim da već postoji takvo igralište i da nema potrebe za gradnju drugog, ali je većina donijela takvu odluku“, naveo je Smiljić.

Predsjednik Skupštine opštine Višegrad Bilal Memišević istakao je da su „skupštine maratonske“, a da su svi maratoni vrijedni jer imaju dobar cilj.

Na dnevnom redu sjednice Skupštine opštine Višegrad bilo je 35 tačaka.