Promocija romana „Vladika“

03. јуна 2017. 058.ba

promocija-romana-vladika

ČAJNIČE – Večeras je u Čajniču održana promocija knjige „Vladika“ autora Željka Pržulja. Knjiga govori o životu poznatog srpskog vladike, jednog od najpoštovanijih srpskih svetaca Vasilija Ostroškog. Na promociji su govorili direktor Narodne biblioteke „Branko Ćopić“ Jelena Tadić, protojerej stavrofor Momir Vasiljević, kao i autor. Odlomke iz knjige čitao je Božidar Vasiljević.

„Svi znamo koliko je u našem, ali i drugim narodima poštovan Ostroški čudotvorac Sveti Vasilije Ostroški, slava mu i milost. . Knjigu sam pročitao u jednom dahu. Željko je na sebi sopstven način oslikao tadašnje istorijske prilike. To je vrlo bitno. Jer osim duhovne strane, čuda našeg sveca, u knjizi se govori o svim naporima i borbama koje je on vodio da zaštiti svoj narod.“, rekao je protojerej stavrofor Momir Vasiljević.

„Tokom jednog ljetovanja čitao sam Žitije Sv. Vasilija Ostroškog. To me je inspirisalo da napišem roman. Uz blagoslov mitropolita Amfilohija Radovića, knjiga je ugledala svjetlo dana. Osim Sv. Vasilija Ostroškog u knjizi se spominju i druge istorijske ličnosti 16. vijeka, kao što su Bajo Pivljanin i drugi. Roman je kao more u koje se slijevaju rijeke, tj priče.“, pričao je Pržulj.

Ovo izuzetno književno veče protkano istorijom i duhovnošću ipak moglo je biti i posjećenije. Tematika je svima poznata i interesantna, a sam autor izuzetno raspoložen da odgovara na sva pitanja, što su mnogi iz publike i koristili da pitaju o procesu pisanja, ali i mnogim drugim stvarima pa čak i temama koje nisu usko vezane za knjigu.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Autor: Dragan Kovačević

Iz Čajniča, rođen u Foči 1987, diplomirao u roku novinarstvo na Filozofskom Fakultetu Pale, stekao zvanje diplomirani novinar. Odličan u kreativnom pisanju.

Pogledajte sve vijesti čiji je autor Dragan Kovačević

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Ознаке: ,