Radosna vijest za Rogatičane – Nastavlja se izgradnja kupališta

24.06.2017.

kupaliste-u-rogatici-1

ROGATICA – Zbog velikog deficita u budžetu opštine na kraju 2016. godine i činjenice da čak ni projekat nije plaćen a da se ne govori o radovima, izgradnja bazena za kupanje u Rogatici koja je započeta polovinom prošle godine i pored dosta urađenog na žalost mnogih Rogatičana u ovoj godini ozbiljno je dovedena u pitanje.

Da će se ipak radovi nastaviti sumnje je otklonio načelnik opštine Milorad Jagodić. U dogovoru sa saradnicima i podršku izvođača radova DOO “Romanija-putevi” iz Podromanije, odlučio je da se ide u nastavak radova po cijenu da budžet opštine na kraju tekuće godine bude u deficitu.

kupaliste-u-rogatici-2

Mnogo je razloga za ovakvu moju odluku, reče Jagodić. Prije svega, znam šta će kupalište značiti za naše pogotovo mlade sugrađane. Da se u toku vrućih ljetnih dana okupaju u bazenu morali su ići u preko 40 kilometara udaljeni Višegrad ili još 20 kilometara dalju Foču. Taj trošak i pored najbolje volje mnogi nisu mogli sebi priuštiti. Ima i dosta drugih razloga. Oni sada neka ostanu po strani. Važno je da stvaramo uslove i nastavak radova bi trebao da počne čim prije.

Da podsjetimo. Projekat kupališta uradio je Institut za građevinarstvo “IG” iz Banja Luke i ono se nalazi u kompleksu Sportsko-rekreacionog centra. Dimenzija mu je 36h25 metara. Uz kupalište, koje će imati dvije “etaže” – jednu za odrasle i bolje plivače, a drugu za djecu i lošije plivače, nalaziće se prateći objekat veličine 30h10,30 metara u kome će biti mašinsko postrojenje za regulisanje protoka i temperature vode u kupalištu. Prema projektu, vremenom bi trebalo da se izgradi i bazen za djecu i totalne neplivače.