Rogatičke građevinske teme – Ako nema nove izgradnje ima dogradnje

Tekst i foto: Sreten Mitrović - 30. јуна 2017. 058.ba

rogatica-dom-staraca-sa-trecim-spratom-640x480

ROGATICA – Već duže vremena u Rogatici se rijetko gradi kakav veći i značajniji poslovni ili stambeni objekat. Otuda i razlog da pažnju privlače i manji zahvati kakva je dogradnja novog, trećeg, sprata na zgradi Doma za starija lica „Sunce“.

Sa ovim zahvatom u oko 200 metara novog korisnog prostora planirano je da će se dobiti sedam luksuzno opremljenih apartmana sa jednokrevetnim i dvokrevetnim sobama, kupatilima i ostalim pratećim sadržajima. A desilo se nešto drugo.

Zbog toga što smo na prijedlog stručnjaka i nadzornog organa morali izmijeniti projekat krova i umjesto na ranije postojeće četiri vode, krov je urađen na dvije. Time smo u potkrovlju dobili još preko 140 metara novog poslovnog prostora, reče direktor Doma Radomir Ćućula.

Radovi na vanjskom uređenju zgrade, dodao je on, su završeni i novodograđeni sprat, zahvaljujući radnicima „Mega projekta“ iz Bratunca, izgleda kao da je tu od prvog dana postojanja bivše zgrade hotela „Sloboda“, koji je kao jedan od prvih objekata ove vrste građen u ovom dijelu BiH davne 1947. godine. Sada su u toku unutrašnji radovi razvođenjem struje, vodovodne i kanalizacione mreže i drugih instalacija uključujući i lift i sudeći po stepenu urađenog biće obavljeni do kraja ovog mjeseca, odnosno u ugovorenih 100 radnih dana.

rogatica-krov-nad-terasom-motela-vizion-640x480

Na drugom mjestu, u centru grada, kao sastavni dio motela „Vizion“ završeni su radovi na pokrivanju i opremi ljetne terase.

Sve što je urađeno ide u prilog posjetiocima motela. Dobijeno je novih 150 metara korisnog prostora koji do sada, zbog vremenskih prilika,, nije racionalno korišten. U njemu sada imamo 50-tak sjedećih mjesta savremeno opremljenih. Tu je i poseban šank, prostor za igru djece i drugi prateći sadržaji i, što posebno mislimo da je značajno, stalni posao dobila su četiri nova radnika, reče Danko, jedan od dvojice braće Nerića koji su vlasnici DOO „Vizion“ kao kompanije koja se pored ugostiteljstva bavi i proizvodnjom i preradom mesa uz prosječno zapošljavanje 120 radnika.

U oba ova građevinsa zahvata i opremu investitori su utrošili po oko 300.000 maraka.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Ознаке: ,