Uređenje gradskog parka u Rudom

22.06.2017.

uredjenje-parka-u-rudom-1

RUDO – U subotu, 10.6.2017.godine u Rudom je realizovan projekat “Uređenje gradskog parka“. Projekat je imao za cilj da se rekonstruišu dotrajale klupe i uljepša gradski park.

Ideja za realizaciju ovog projekta potekla je od Lokalnog tima Rudo ASuBiH, koji je htjeo da uradi nešto korisno za svoj grad. Šansu da svoju ideju realizaju vidjeli su u konkursu za projekte Asocijacije srednjoškolaca u Bosni i Hercegovini (ASuBiH). Napisali su projekat, koji je prošao među trinaest najboljih projekata. Ovaj projekat kao i ostalih dvanaest finasiran je iz fonda Socijalnog dana, koji je nastao kao produkt rada srednjoškolaca.

uredjenje-parka-u-rudom-2

Prvi Socijalni dan u BiH relizovan je 21.10.2016. godine kada su mladi svoje školske klupe odlučili zamjeniti za radna mjesta. Upravo ovim projektom pokrenuto je i podizanje ekološke svjesti građanima da trebaju da čuvaju gradsku imovinu.

Srednjoškolci iz lokalnog tima Rudo, koji su učestvovali u akciji, poručuju da zaista nije potrebno puno da se određene stvari poprave i sredina da uljepša, te da svako može dati svoj doprinos, posebno oni na kojima svjet ostaje.

uredjenje-parka-u-rudom-3

“Ovim projektom uspjeli smo da pokažemo da sve možemo zajedno da uradimo i da ništa nije teško ukoliko vjerujemo u to i ukoliko to silno želimo baš kao što smo mi željeli da naš park zasija u punom sjaju“ – rekli su u ASuBiH Rudo.