Bivši načelnik Višegrada oštetio budžet za 154.000 KM

28.07.2017.

Slavisa Miskovic

VIŠEGRAD – Protiv bivšeg načelnika opštine Višegrad Slaviše Miškovića, koji je osumnjičen da je oštetio opštinski budžet za 154.000 KM, višegradska policija podnijela je izvještaj Okružnom javnom tužilaštvu Istočno Sarajevo za krivična djela zloupotreba službenog položaja ili ovlaštenja, nesavjestan rad u službi i falsifikovanje ili uništavanje službene isprave.

Iz Policijske uprave Foča saopšteno je da je lice čiji su inicijali S.M. /61/ osumnjičeno da je obaljajući funkciju načelnika opštine Višegrad zloupotrijebilo službeni položaj.

“S.M. je sa više privrednih subjekata usmeno dogovorao, a potom donosio i ovjeravao odluku načelnika o odobravanju sredstava iz budžetske rezerve, u svrhu plaćanja prevoza, prehrambenih i sanitarno-higijenskih paketa, čime je oštetio budžet opštine s namjerom omogućavanja sticanja protivpravne imovinske koristi”, navedeno je u saopštenju.

Tokom mandata, od 2013. godine do prošle godine, S.M. je zaključivao ugovore o poslovnoj saradnji sa jednom televizijskom kućom, na osnovu kojih je obavezao opštinu Višegrad da na mjesečnom nivou uplaćuje iznos od 3.000 KM, a da pri tome nije postupio po Zakonu o javnim nabavkama, čime je povrijedio pravo da druge medijske kuće u Republici Srpskoj ravnomjerno apliciraju i učestvuju.