Danas otvaranje 54. MOSI u Pljevljima – Iz Rogatice 85 takmičara

05.07.2017.

rogatica-na-mosi-1

ROGATICA – Na 54. međuopštinskim omladinskim sportskim igrama (MOSI) kao najvećoj omladinskoj amaterskoj sportskoj manifestaciji na tromeđi Srbije, Crne Gore, Republike Srpske i BiH, čiji je ovogodišnji domaćin od danas 5. do zaključno sa 9. julom po šesti put grad Pljevlja, iz Rogatice, kao prošlogodišnjeg, po treći put, domaćina učestvuje 85 takmičara.

Oni će se takmičiti u malom fudbalu, košarci, stonom tenisu i sportskom ribolovu za muškarce, odbojci, rukometu i velikom fudbalu za žene, te atletici, planinarstvu i streljaštvu za muškarce i žene.

rogatica-na-mosi-2

Na njima je velika obaveza. Treba odbraniti prošlogodišnje visoko drugo mjesto u generalnom plasmanu sa 1104 boda, ili za 93 manje od prvoplasiranog Sokoca, a čak 273 boda više od trećeplasiranog Prijepolja čiji takmičari su osvojili 831 bod u konkurenciji ekipa iz 26 opština koliko ih je učestvovalo na Igrama.

Posebna obaveza je na košarkašima, planinarima i planinarkama koje brane prvo mjesto, te rukometašicama koje su prošle godine bile drugoplasirane i stonoteniserkama i takmičarima u malom fudbalu i atletici koji su bili na trećem mjestu.

rogatica-na-mosi-3

Danas, pred polazak na MOSI takmičare je u sali SO-e primio načelnik opštine Milorad Jagodić. Poželio im je srećan put i da u fer igri i korektnom ponašanju dostojanstveno prezentuju opštinu na ovoj velikoj smotri mladosti i amaterskog sporta.

Rezultati su bitni, ali ne i po cijenu da se izgubi lični i obraz opštine, rekao je Jagodić.