Gradske mjesne zajednice dobile prostoriju za rad

03.07.2017.

mz-rogatuca-1

ROGATICA – Nakon uspješno provedenih izbora za članove savjeta svih 13 mjesnih zajednica (MZ) i njihovog konstituisanja izborom predsjednika savjeta, u opštini Rogatica uveliko se provode i tehničke pripreme za njihov što uspješniji rad.

Među njima je i obezbjeđenje zajedničke prostorije za rad najvećih MZ u opštini – Rogatica 1, koja pokriva desnu stranu grada mjereći ulicom Srpske sloge, sa prigradskim naseljima Matino Brdo, Borač, Đurin Brijeg i Živaljevina, i Rogatica 2. na lijevoj strani iste ulice sa naseljima Biljino Polje, Zaganovići, Plandište i Ptičijak.

Predsjednicima savjeta Ljubiši Perkoviću i Veri Damjanović ključeve prostorije na prvom spratu zgrade bivše gimnazije u centru grada, predao je danas, 3. jula, načelnik opštine Milorad Jagodić i poželio da se u njoj i iz nje ostvare što bolji rad i djelovanje u prvom redu na zadovoljstvo građana pri čemu će i Opštinska uprava pomagati u granicama mogućnosti.

mz-rogatuca-2

Predsjdnik Savjeta MZ Rogatica 2. Vera Damjanović reče da će sa obezbijeđenjem prostorija za rad mjesna zajednica biti mnogo operativnija. Prije svega, građani će, umjesto na ulici, imati priliku da se predstavnicima MZ obraćaju u prostorijama za to namijenjenim. Obezbijediće se da one rade svaki dan po nekoliko sati putem dežurstva nekog od članova savjeta.

I Ljubišaa Perković, predsdjendik Savjeta MZ Rogatica 1, smatra da će sa prostorijom rad savjeta biti znatno bolji i sadržajniji. Građani će na prvoj stepenici kontakata sa opštinskom vlašću i opštinskom upravom moći da iznose svoja mišljenja i prijedloge uz mogućnost da, ako treba, se susretnu sa odbornicima Skupštine opštine ili funkcionerima opštinske uprave.

Uz mjesne zajednice Rogatica 1 i 2. odlične prostorije za rad imaju i Borike i Kozići, a učiniće se sve da i ostale koliko toliko dobiju adekvatan prostor za rad, rekao je ovom prilikom načelnik Jagodić.