MOSI “Pljevlja 2017” – Rogatičanima tri zlata i tri srebra

10.07.2017.

rogatica-na-mosi

ROGATICA – Sa Međuopštinskih omldinskih sportskih igara (MOSI), najveće amaterske manifestacije ove vrste u jugoistočnopj Evropi, “Pljevlja 2017”, koje su oržane od 5 do zaključno sa 9. julom, i okupile rekordan broj od preko 2500 takmičara iz 32 opštine sa tromeđe Srbije, Crne Gore i Republike Srpske, odnosno BiH, vratila se i ekipa iz Rogatice.

U generalnom plasmanu zauzeli su solidno šesto mjesto sa ukupno 629 bodova, što je, ne računajući drugoplasirani Sokolac, koji je osvojio 822 boda, najbolji plasman od svih ostalih opština iz Republike Srpske i Goražda čiji su takmičari predstavljali Federaciju BiH.

Foča je osvojila 16. mjesto sa 198 boda, federalno Goražde 19, Višegrad 20, Rudo 23, Kalinovik 24, Novo Goražde 25 i Čajniče 28 mjesto sa ukupno osvojenih 29 bodova.

Gledajući po disciplinama dvije zlatne medalje donijela je Tanja Marković-Drakulić. Najbolja je bila u skoku u dalj sa rezultatom 5,77 metara i troskoku sa skokom od 12,03 metara. Na žalost ljubitelja atletike u Rogatici ovo je Tanjino i zadnje atletsko takmičenje, jer iz porodičnih razloga napušta atletiku i svoje omiljene discipline skok u dalj i troskok, rekao je vođa puta u Pljevlja Dejan Mićević.

Zlatne medalje donijeli su i planinari, dok su se košarkaši, rukometašice i planinarke okitile srebrenim medaljama.

Još da kažemo da će odlukom Stalnog komiteta domaćin MOSI 2019. biti opština Sokolac. Čestitamo komšijama!