Na Sajmu u Bratuncu prezentovan projekat o otkupnoj stanici Zaborak

04. jula 2017. 058.ba

sajam-u-bratuncu-1

ČAJNIČE – Na 11. međunarodnom sajmu poljoprivrede, prehrambene industrije i turizma „Dani maline“ u Bratuncu, koji je okupio oko 60 izlagača iz Republike Sprske, FBiH i Srbije, opština Čajniče prezentovala je projekat „Dobra proizvođačka praksa u otkupnoj stanici Zaborak u opštini Čajniče“.

U okviru ovog projekta organizovana je posjeta sajmu 15 proizvođača maline i preduzimača iz Opštine Čajniče.

Pored prezentacije raspoloživih kapaciteta Otkupne stanice Zaborak i raspoloživih resursa za razvoj agrara u opštini Čajniče prezentovan je projekat „Dobra proizvođačka praksa u otkupnoj stanici Zaborak u opštini Čajniče“ koji je realizovala opština Čajniče, putem Finansijskog mehanizma integrisanog i održivog lokalnog razvoja u Republici Srpskoj 2016/2017 za čije funkcionisanje sredstva je obezbijedila Vlada Republike Srpske putem Ministarstva finansija i Evropska unija putem UNDP BiH.

sajam-u-bratuncu-2

Pored nabavke nedostajuće ekonomske infrastrukture otkupnoj stanici Zaborak obezbjeđen je i namjenski softver za otkup poljoprivrednih proizvoda koji omogućava inovatno upravljanje kvalitetom.

„Uz softver i mali dodatni napor primjenjuju se principi dobre proizvođačke prakse, raspoređujući odgovornost za kvalitet na sve aktere u lancu vrijednosti a stvarni sistem upravljanja kvalitetom obezbjeđuje kodiranom ambalažom za otkup, softverom koji bilježi podatke i prati zbirno pakovanje, na koje se lijepi etiketa, koja sadrži podatke o vrsti proizvoda, mjestu, subjektu i vremenu branja plodova.

Tokom sajma održana su i stručna predavanja o uzgoju maline i drugi zabani i sportski sadržaji.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Autor: Gordana Tadić

Rođena 14. septembra 1988. godine u Čajniču. Osnovnu i srednju školu završila u Čajniču. Godine 2012. diplomirala na Filozofskom fakultetu na Palama, odsjek Žurnalistika, te stekla zvanje diplomirani novinar.

Pogledajte sve vijesti čiji je autor Gordana Tadić

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Oznake: