Nezapamćen vučiji pir u Batkovicama kod Vardišta – Vukovi zaklali 31 ovcu

Foto: Boško Masal - 30. jula 2017. 058.ba

vukovi-zaklali-ovce-u-vardistu-2

VIŠEGRAD – Stočari Mjesne zajednice Vardište, u opštini Višegrad, ovog ljeta su se više puta žalili na pojavu vukova, strahujući za stada ovaca.

Na žalost, njihove slutnje su se i obistnile i to nezapamćenim pokoljem ovaca.

Proteklog vikenda stočar Nenad Mijađević ostao je bez 15, a njegov komšija Milan Grujević bez 16 ovaca.

Po njihovim riječima stada su bila zajedno na obližnjoj ispaši u Batkovcima kod Vardišta.

vukovi-zaklali-ovce-u-vardistu-1

-Pošto se ovce nisu vratile kući krenuli smo u potragu i imali šta vidjeti. Na travi i pri obližnjem šumarku zatekli smo ukupno 20 leševa zaklanih i unakaženih ovaca, kaže Milan Grujević, dodavši da za ostalih 11 tragaju, ali su više nego sigurni da su i one bile žrtve nezapamćenog vučijeg pira na području Vardišta.

Oštećeni stočari apeluju na lovačko društvo „Panos“ iz Višegrada da organizuju hajke na vukove kako bi se spriječili dalji pokolji ovaca na ispaši, a od opštine Višegrad očekuju pomoć, kako bi nadoknadili ovu neplaniranu štetu, jenjr su im ovce značajan izvor prihoda.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Autor: Slavko Heleta

Slavko Heleta, novinar iz Višegrada,

Njegove priloge i emisije možete slušati u programu Radio Višegrada, a tekstove čitati na višegradskim internet portalima, te zvaničnom sajtu opštine Novo Goražde.
Član Redakcije časopisa "Dabar", Mitropolije dabrobosanske i glavni i odgovorni urednik časopisa za duhovnu i kulturnu prosvjetu "Soko", Dobrun.
Njegovu poeziju možete čitati na ličnom internet blogu slavkoheleta.blogspot.com.

Pogledajte sve vijesti čiji je autor Slavko Heleta

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Oznake: ,