Otišlo na ljetovanje 27 djece

29.07.2017.

img_4464-640x480

ROGATICA – Danas je iz Rogatice prema projektu Vlade Republike Srpske „Socijalizacija djece Srpske“, na 10-to dnevno ljetovanje u Bečiće na crnogorskom primorju otišlo 27-oro djece u dobi od 7 do 15 godina.

Organizator i ovog 16-tog po redu ljetovanja bio je Centar za socijalni rad, jer je iz kategorije socijalno ugroženih porodica i najviše djece koja su pošla na more. Iz boračke kategorije i RVI otišlo je 7-oro, iz Udruženja sa 4 i više djece „Napredak“ 6 i Udruženja djece sa posebnim potrebama „Naša mladost“ jedno dijete, reče direktorka Centra za socijalni rad Marina Ćosović.

Među djecom koja su otišla i ove godine najviše je onih koja će prvi put vidjeti more. Tu je i Đorđe Šljivić iz porodice sa šestoro djece. Uz majku i oca ispratila ga je i najmlađa sestra Mirjana, koja će ove godine poći u prvi razred osnovne škole.

Sa djecom u Bečiće otišla je socijalni radnik Rajka Tomić, kojoj će joj u brizi o djeci pomagati mlada profesorka razredne nastave Mila Despotović, a uz roditelje, bake i deke i ostalu rodbinu, predstavnike Centra za socijalni rad, Opštinske boračke organizacije i Udruženja RVI, ispratio ih je i načelnik opštine Milorad Jagodić koji je uz želju da se na moru lijepo provedu i budu zdravo, svakom djetetu iz budžeta opštine uručio po 30 maraka, odnosno 15 evra, za džeparac.