Petrovdanske svečanosti od 8. do 12. jula

SRNA - Jovana Borovčanin - 03. jula 2017. 058.ba

Rudo park

RUDO – U Rudom će od 8. do 12. jula biti održane svečanosti povodom obilježavanja krsne slave opštine – Petrovdana.

U okviru programa „Petrovdanskih svečanosti“ u Domu kulture u Rudom u subotu, 8. jula, biće otvorena izložba slika „Mileševska kolonija“.

Nakon izložbe, biće održane promocije knjiga i pjesničke večeri, na kojima će nastupiti pjesnici iz Rudog, Priboja i Višegrada.

Narodno pozorište iz Užica izvešće u nedjelju, 9. jula, u Domu kulture pozorišnu predstavu „Čorba od kanarinca“, a dan kasnije u sportskoj dvorani biće održano takmičenje u odbojci i turnir u šahu.

Petrovdanske svečanosti biće nastavljene smotrom folklora, koji će biti održan na Trgu slobode.

Svečana sjednica Skupštine opštine Rudo biće održana u srijedu, 12. jula, u 12.00 časova, a prethodno će biti položeni vijenci na spomen-obilježju u Rudom.

Organizatori svečanosti su opština Rudo, Centar za kulturno-prosvjetnu djelatnost „Prosvjeta“, Javna ustanova za turizam i sport, te Narodna biblioteka „Prosvjeta“ iz Rudog.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Oznake: