Rijeka ponovo najbolja na Fudbal frendsu

31.07.2017.

ucesnici-fudbal-frendsa-650x433

FOČA – Kadeti Fudbalskog kluba „Rijeka“ savaldali su u finalu 13. Međunarodnog turnira Fudbal frends u Foči ekipu „Crvene z vezde“ sa ubjedljivih 3:0, pa su drugu godinu zaredom uspjeli da se okite titulom prijateljstva.

Sva tri gola postignuta su u prvom poluvremenu. Mrežu Zvezde načeo je Josip Mitrović, a sa dva gola konačan rezultat postavio je Antonio Dedić.

Mitrović je ujedno izabran za najboljeg igrača turnira, a Dedić za najboljeg strijelca, dok je njihov saigrač i kapiten ekipe Igor Pandur najbolji golman.

„Prelijep je osjećaj, ali se zahvaljujem svojoj ekipi i odbrani, jer zbog njih nisam primio nijedan gol na turniru. Zvezda je bila težak protivnik, ali smo dokazali da smo bolja ekipa“, rekao je Pandur.

Rijeka je još jednom pokazala da je klub u kojem se veoma ozbiljno radi sa mladim igračima i da posjeduje jednu od najboljih školi fudbala na ovim prostorima.

Trener Rijeke Renato Pilipović rekao je da su zasluženo pobijedili i da su klub prezentovali na najljepši način.

„Kvalitet turnira je iz godine u godinu na većem niovu. Nadam se da ćemo se vidjeti i sljedeće godine“, rekao je Pilipović.

Treće mjesto osvojio je Vardar savladavši sa 2:1 ekipu Maribora, koja je dobila priznanje za fer-plej.

Peta je Budućnost, šesti Željezničar, sedmi Partizan i osma Sutjeska.

Predsjednik Asocijacije Fudbal frends Zoran Avramović kaže da je Foča još jednom položila ispit i da je bila odličan domaćin, a da to najbolje svjedoče učesnici koji već sada pitaju da li će biti pozvani i iduće godine.On je napomenuo da je i prenos finalnog meča na sportskoj televiziji Arena još jedan iskorak.

„Nadam se da će i televizijnski prenos pomoći i doprinijeti da u nekim značajnim institucijama shvate da kada se iz godine u godine jedan posao radi srčano, dobro i pošteno da će ovo biti priznato i cijenjeno u cijelom svijetu i da je turnir Fudbal frends podigao ljestvicu omladinskih turnira veoma visoko“, rekao je Avramović.

Načelnik opštine Foča Radisav Mašić je naglasio da je publika prezadovoljna kvalitetom prikazane igre.

„Sve je proteklo u duhu fer pleja i prijateljstva, tako da možemo reći da je i ovoga puta Fudbal frends opravdao svoju svrhu“, rekao je Mašić

Ministar porodice, omladine i sporta Republike Srpske Jasmina Davidović navela je da će ovo ministartvo nastaviti da pomaže ovaj turnir cijeneći njegove vrijednosti.

Riječani su drugi klub, poslije Njukasla, koji je uspio da odbrani titulu prijateljstva. Crno-bijeli iz Engleske bili su najbolji 2009. i 2010. godine.

Osim ova dva kluba, dva puta šampioni Fudbal frendsa bili su Zvezda i Budućnost, a po jednu krunu prijateljstva imaju Vardar, Groclin, Dinamo, Svosni i Olimpija.