Uz dolazak asfalta u Plješevicu – Zahvalnost investitorima i izvođačima radova

16.07.2017.

img_4285-640x480

ROGATICA – Da bi došli do istina niske bonitetne vrijednosti ali dobre za drva za ogrijev izdašne šume u brdu u Goletica, koje se proteže iznad naselja Plješevica, ŠG „Sjemeć“ modernizovalo je uz asfaltiranje dio postojećeg puta koji prolazi kroz naselje Plješevica kod Rogatice.

Pri tome asfalt je dobilo i nekoliko domaćinstava u ovom naselju. Riječ je o porodicama Bojat, Ljubinac, Janković i Lubarda, koje su juče poslije podne u znak zahvalnosti investitorima i izvođačima radova organizovala skromnu svečanost. Prije svih tu su bili sadašnji i bivši direktori „Sjemeća“ Marko Tomović i Milorad Jagodić, koji je sada na funkciji načelnika opštine. Sa njim su došli i njegovi saradnici na funkciji načelnika odjeljenja i drugih organa u Opštinskoj upravi.

img_4277-640x480

Gosti su prvo obišli modernizovani dio puta kroz Plješevicu. Kod kuće Milovana Bojata počašćeni su medom iz pčelnjaka poznatog pčelara Siniše Stojančevića, a zatim je druženje sa Pješevičanima nastavljeno u objektu „Ruža“ u Rogatici.

Tom prilikom Milovan Bojat pozdravio je goste i komšije. Posebno se zahvalio kolektivu ŠG „Sjemeć“, bivšem i sadašnjem direktoru Miloradu Jagodiću i Marku Tomoviću koji su omogučili da makar i pri kraju druge decenije 21. vijeka, dobiju asfalt.

img_4292-640x480

Zahvaljujući na ovoj svečanosti Milorad Jagodić je rekao da „Sjemeć“ čiji je on donedavno bio direktor, puteve gradi tamo gdje ima šume za eksploatacju, To se to ponekad poklapa i sa željama nekih domaćinstava, u toliko je bolje. Tako je došao i put u ovom dijelu Plješevice u nadi da će biti i novih asfaltnih puteva. Među njima će uskoro biti i put od naselja „Rudo“ do Zaganovića kod Rogatice.