Vodopad u Rakitnici raj za oči i melem za dušu [FOTO]

Tekst i foto: Sreten Mitrović - 03. jula 2017. 058.ba

vodopad-na-rakitnici-5

Prirodne ljepote rogatičkog kraja

ROGATICA – Područje opštine Rogatica obiluje nizom prirodnih ljepota. U tome posebno se izdvaja vodopad koga pri spajanju prave mala Rakitnica i nešto vodom bogatiji potok Bereg kod sela Rakitnica, 10-tak kilometara sjeverno-zapadno od Rogatice.

vodopad-na-rakitnici-4

Čari ovog ambijenta koji je raj za oči i melem za dušu najčešće obilaze ribolovci, planinari i sve brojniji namjernici. S razlogom jer se tu ima šta vidjeti, ali i odmoriti pored bistrih i čistih voda koje prave rijeku Rakitnicu, koja je, iako sa manjom količinom vode, zadržala ime a „ugušila“ jačeg od sebe potok Bereg, čiji je izvor kod istoimenog sela u opštini Sokolac.

vodopad-na-rakitnici-3

Među namjernicima koji su tek minulog vikenda boravili kod vodopada u Rakitnici bili su poznati ljubitelji prirode braća Zdenko i Boro Brusin i Luka Glibo, koji su ovdje došli na biciklima. Njima se obilazeći vodopad i poznato Džindino vrelo pridružio i direktor Turističke organizacije opštine Predrag Ujić i otud fotke koje donosimo.

vodopad-na-rakitnici-2

vodopad-na-rakitnici-1

vodopad-na-rakitnici-9

vodopad-na-rakitnici-8

vodopad-na-rakitnici-7

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Oznake: , ,