Izgradnja gradskog kupališta u Rogatici

10.08.2017.

izgradnja-bazena-u-rogatici-2

PRVO KUPANJE, IPAK, DOGODINE

ROGATICA – Iako su ovih dana, uz rizik da budžet opštine na kraju tekuće godine bude u deficitu, nastavljeni intenzivni radovi na izgradnji prošle godine započetog gradskog kupališta u sastavu Sportsko-rekreacionog centra, za koje je projekat izradio Institut za građevinarstvo „IG“ iz Banja Luke, prvo kupanje u njemu će, ipak, biti dogodine.

Ovo smo saznali iz razgovora sa Stevanom Batinićem, građevinskom inženjerom „Romanijaputeva“ iz Sokoca, koji kao šef radilišta brine o radovima na izgradnji ovog u Rogatici dugo očekivanog objekta.

Radovi su još u prvoj fazi. Radimo na završnim poslovima oko izgradnje bazena i objekta za mašinski dio postrojenja iz koga će se regulisati protok i temperatura vode u bazenu, reče Batinić.

izgradnja-bazena-u-rogatici-1

Što se tiče samog bazena njegova izgradnja je u 80 posto završnoj fazi. Za dan-dva biće spreman za nanošenje hidroizolacije i repeturnih maltera čime se privodi kaju prva faza izgradnje ovog objekta. I kompenzacioni dio bazena građevinski je završen. Ostaje da se uradi unutrašnja obrada na kojoj ćemo ovih dana početi raditi.

Započeti su radovi i na izgradnji objekta za mašinski dio postrojenja. U toku je izrada armirano-betonskih zidova u podrumskim dijelu objekta i ako sve bude išlo bez problema i našj dinamici, i ovaj dio radova, uključujući i dio uređenja terena oko bazena i objekta za smještaj mašinskog postrojenja, biće obavljen do kraja septembra, do kada je i ugovorom predviđeno da se okonča prva faza izgradnje gradskog kupališta u Rogatici.

Sve ostalo je u drugoj fazi o kojoj je još rano govoriti, rekao je inženjer Batinić.