Održan narodni sabor „Kod lopte“

SRNA - Gordana Golubić - 07. avgusta 2017. 058.ba

kod-lopte-1

ČAJNIČE – U Ekološko-turističkom i sportskom komleksu „Vazdušna banja MB“ na Prevrzmi kod Čajniča održan je deveti Narodni sabor „Kod lopte“.

Organizator manifestacije je profesor Branislav Mašić iz Beograda, koji je prije devet godina na svom imanju na prevoju Prevrzma, na nadmorskoj visini od 1.100 metara, podigao spomenik lopti visok 2,20 metara – kao simbol sporta, druženja, ljubavi i mira.

U okviru sabora juče su održana sportska takmičenja u malom fudbalu, bacanju kugle, skoku udalj iz mjesta, trke u vrećama i natezanju konopca.

Mašić je rekao da je sabor „Kod lopte“ manifestacija koja čuva tradiciju, okuplja narod i ljudima pruža mogućnost da se opuste uz igru i pjesmu.

kod-lopte-2

Saboru je prisustvovao i načelnik opštine Čajniče Goran Karadžić.

U Ekološko-turističkom i sportskom komleksu „Vazdušna banja MB“ izgrađeno je igralište malih sportova i ljetna bina za kulturno-zabavne programe, postavljeni su putokazi prema svjetskim metropolama i sunčani sat.

U okviru kompleksa nalaze se i stanice „bez voznog reda“, „momački raj“ i „djevojačka čežnja“, a podignut je i jedinstven spomenik čovjeku, te postavljena tabla za budući „Kustin trg“.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Oznake: ,