Održan peti Sabor srpskog izvornog pjevanja

SRNA - Jovana Borovčanin - 20. avgusta 2017. 058.ba

sabor-srpskog-izvornog-pjevanja

ANDRIĆGRAD – Peti Sabor srpskog izvornog pjevanja, na kome je učestvovalo više od 300 članova muških i ženskih pjevačkih grupa iz Republike Srpske, Srbije i Crne Gore, održan je danas u Andrićgradu.

Program je počeo defileom učesnika od Andrićgrada do Trga palih boraca, a grupe su nastupile na Trgu Nikole Tesle u Andrićgradu.

Načelnik opštine Višegrad Mladen Đurević rekao je na otvaranju Sabora da je opština Višegrad prepoznala Sabor kao manifestaciju koja doprinosi očuvanju narodne tradicije i kulture Srba od zaborava.

On je dodao da opština svojim aktivnostima utiče na njegovanje i održavanje ovakvih manifestacija.

Predsjednik Guslarskog društva „Rade Jamina“ Darko Lečić rekao je da su gusle bile i ostale vijekovima najdraža srpska muzika.

„Čule su se prije i poslije Kosova i u teškim i u burnim vremenima, i u ratu i u miru, i opstale sve do današnjih dana. Vjerni su čuvari svakog detalja burne srpske istorije i ovaj drevni srpski instrument je dao veliki doprinos našem današnjem druženju i očuvanju ovog Sabora“, dodao je Lečić.

Organizator Sabora je Guslarsko društvo „Rade Jamina“ iz Višegrada, a pokrovitelj opština.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Oznake: