Održan Sokolov memorijalni turnir u malom fudbalu

07.08.2017.

mali-fudbal-u-dobrunu-sokolov-2

PRVO MJESTO EKIPI «RAJO VALjEKANO»

VIŠEGRAD – Srpsko sokolsko društvo „Soko“ Dobrun kod Višegrada i Crkvena opština Vardište u nedelju, 6. avgusta, organizovali su tradicionalni memorijalni turnir u malom fudbalu „Dragan Grujević – Vardište 2017“.

Turnir je održan kod sastavaka dva Rzava, uz učešće šest ekipa iz Višegrada, Vardišta, Kotromana i Užica.

mali-fudbal-u-dobrunu-sokolov-1

Prvo mjesto osvojila je ekipa «Rajo Valjekano», u kojoj su igrali prvotimci Drine HE iz Višegrada. Oni su u finalnm susretu, ubjedljivim rezultatom 8:0, savladali ekipu „Zekovići gornjo“, sastavljenu od fudbalera familije Zeković.

Za najboljeg igrača proglašen je Dragan Panović iz ekipe Sokola, najbolji sdtrijrelac, sa 8 postignutih golova, bio je Miloš Tomić iz ekipe «Rajo Valjekano», a za najboljeg golmana proglašen je Velibor Zeković iz ekipe «Zekovići gornjo», inače najstariji učesnik turnira sa 57 godina.

Uz diplome, arhimandrit Jovan Gardović – duhovnik Sokola, ispred organizatora pobjedničkoj ekipi uručio je pečeno jagnje na ražnju i gajbu piva, drugoplasiranoj ekipi gajbu piva, a najboljem igraču, strijelcu i golmanu prigodne poklone, dar manastira Svetog Nikolaja iz Dobrunske Rijeke.

Po završetku turnira održano je revijalno nadmetanje u navlačenju konopa. U konkurenciji pet ekipa treću godinu zaredom najuspješniji su bili veterani Vardišta.