Održan Sokolov memorijalni turnir u malom fudbalu

07. avgusta 2017. 058.ba

mali-fudbal-u-dobrunu-sokolov-2

PRVO MJESTO EKIPI «RAJO VALjEKANO»

VIŠEGRAD – Srpsko sokolsko društvo „Soko“ Dobrun kod Višegrada i Crkvena opština Vardište u nedelju, 6. avgusta, organizovali su tradicionalni memorijalni turnir u malom fudbalu „Dragan Grujević – Vardište 2017“.

Turnir je održan kod sastavaka dva Rzava, uz učešće šest ekipa iz Višegrada, Vardišta, Kotromana i Užica.

mali-fudbal-u-dobrunu-sokolov-1

Prvo mjesto osvojila je ekipa «Rajo Valjekano», u kojoj su igrali prvotimci Drine HE iz Višegrada. Oni su u finalnm susretu, ubjedljivim rezultatom 8:0, savladali ekipu „Zekovići gornjo“, sastavljenu od fudbalera familije Zeković.

Za najboljeg igrača proglašen je Dragan Panović iz ekipe Sokola, najbolji sdtrijrelac, sa 8 postignutih golova, bio je Miloš Tomić iz ekipe «Rajo Valjekano», a za najboljeg golmana proglašen je Velibor Zeković iz ekipe «Zekovići gornjo», inače najstariji učesnik turnira sa 57 godina.

Uz diplome, arhimandrit Jovan Gardović – duhovnik Sokola, ispred organizatora pobjedničkoj ekipi uručio je pečeno jagnje na ražnju i gajbu piva, drugoplasiranoj ekipi gajbu piva, a najboljem igraču, strijelcu i golmanu prigodne poklone, dar manastira Svetog Nikolaja iz Dobrunske Rijeke.

Po završetku turnira održano je revijalno nadmetanje u navlačenju konopa. U konkurenciji pet ekipa treću godinu zaredom najuspješniji su bili veterani Vardišta.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Autor: Slavko Heleta

Slavko Heleta, novinar iz Višegrada,

Njegove priloge i emisije možete slušati u programu Radio Višegrada, a tekstove čitati na višegradskim internet portalima, te zvaničnom sajtu opštine Novo Goražde.
Član Redakcije časopisa "Dabar", Mitropolije dabrobosanske i glavni i odgovorni urednik časopisa za duhovnu i kulturnu prosvjetu "Soko", Dobrun.
Njegovu poeziju možete čitati na ličnom internet blogu slavkoheleta.blogspot.com.

Pogledajte sve vijesti čiji je autor Slavko Heleta

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Oznake: ,