Počeli „Preobraženjski dani“ u Rogatici – Amaterske fotografije pred gledaocima

14.08.2017.

izlozba-fotografija-rogatica-1

ROGATICA – Izložbom amaterskih fotografija koje su pristigle na konkurs Opštinske turističke organizacije za najljepšu fotografiju na temu turizma, koja je otvorena danas, 14. avgusta, u prostorijama ove javne ustanove, počele su višednevne različite manifestacije posvećene krsnoj slavi opštine Preobraženju Gospodnjem.

Na konkurs se javilo neočekivano veliki broj foto-amatera sa više desetina fotografija sa motivima iz Rogatice i okoline. Odabrano je i izloženo 26 fotografija od 17 autora, reče v. d. direktora Turističke organizacije Predrag Ujić.

izlozba-fotografija-rogatica-2

Ankica Džida-Terzić, slikar naivac iz Banja Luke za najljepšu odabrala je i proglasila fotografiju „Vodopad Berega“ koju je snimila Maja Ćorić koja je kao nagradu dobila 100 maraka. Druga nagrada u visini od 50 maraka pripala je fotografiji Marijane Motika „Krst i crkva Svetog Jovana Krstitelja na Crkvinama“, a treću u visini od 30 maraka „zaradila“ je fotografija Anđele Petrović sa naslovom „Žena u šetnji“.

Otvaranju izložbe, koja je održana pod pokroviteljstvom opštine, prisustvovao je veći broj ljubitelja amaterske fotografije. Među njima je bio i načelnik opštine Milorad Jagodić sa saradnicima.

Zainteresovani izložbu mogu razgledati svakog dana uključujući i Preobraženje Gospodnje od 8 do 19 časova.