Preobraženjske svečanosti u Rogatici – Prijem za porodice poginulih boraca

Tekst i foto: Sreten Mitrović - 18. avgusta 2017. 058.ba

prijem-za-porodice-poginulih-boraca-1

ROGATICA – U okviru preobraženjskih svečanosti posvećenih krsnoj slavi opštine Rogatica Preobraženju Gospodnjem danas je načelnik opštine Milorad Jagodić u saradnji sa Opštinskom Boračkom organizacijom upriličio je tradicionalni prijem za članove poginulih boraca u posljednjem odbrambeno-oslobodilačkom ratu sa područja ove opštine i porodica koje su ovdje došle nakon egzodusa Srba iz Goražda i Sarajeva.

Ovaj skup pijeteta počeo je paljenjem svijeća zadušnica pred Spomen-kapelom u centru grada, polaganjem vijenaca porodica poginulih boraca, Boračke organizacije u Rogatici i Sarajevsko-romanijske regije i Ministarstva rada i boračko-invalidske zaštite u Vladi Srpske.

prijem-za-porodice-poginulih-boraca-3

Svoj prilog ovom tužnom skupu, nakon što ga je pozdravila načelnica Odjeljenja za opšte poslove u Opštinskoj upravi Andrijana Nešković, dao je i bard srpskog pjesništva Ljubivoje Ršumović iz Beograda koji je racitovao poznatu zdravicu srpskom narodu „Što god radio deca ti se rađala“.

prijem-za-porodice-poginulih-boraca-2

Nakon toga u Spomen-kapeli, koja riječju i slikom čuva uspomene na 284 poginula borca, održan je parastos za poginule koga su služili sveštenici srpske pravoslavne crkve u Rogatici i Borikama. Nije izostao ni tradicionalni ručak na kome je prisutne pozdravio i poželio im dobro zdravlje i dug život, načelnik opštine Milorad Jagodić. Tom prlikom on je rekao da opština u granicama mogućnosti pomaže ovu kategoriju boračke polupacije. Tako će biti i ubuduće. U saradnju sa resornim ministarstvom u Vladi Srpske, posebno će se raditi oko rješavanja stambenog pitanja i zapošljevanje članova porodica poginulih.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Oznake: