Preobraženjske svečanosti u Rogatici – Sa cvijećem dočekuju slavu i goste

17.08.2017.

dvoriste-u-rogatici

ROGATICA – Jedna u nizu manifestacija posvećenih predstojećoj ksnoj slavi opštine Rogatica Preobraženju Gospodnem bilo je i proglašenje najljepšeg dvorišta i balkona u Rogatici i okolini. Na konkurs Opštinske Turističke organizacije prijavljivali su se svi koji su smatrali da imaju šta pokazati.

Konkurs je trajao mjesec dana i na njega se prijavilo 22 vlasnika dvorišta i balkona. Posebno formiran žiri, u kome su dominirale žene, za najljepše dvorište odabrao je Dijane Mrakić iz Bukrića kod Rogatice. Na drugom mjestu je dvorište Vinke Močević iz Rogatice i na trećem Bojane Bojat sa Borika. Uz zahvalnice za učešće na konkursu njima su pripale I novčane nagrade u visini od 150, 100 – 80 maraka.

img_5111

U kategoriji balkona prvo mjesto i nagradu od 100 maraka pripalo je Gospavi Đerić, drugo uz nagradu od 80 maraka Valentini Brusin i treće sa nagradom od 70 maraka Biljani Heleta, sve tri iz Rogatice.

img_5117

Uz zahvalnost svim sugrađanima za učešće na konkursu i posebno što su svojim trudom i sredstvima uljepšali grad i okolinu i sve poklonili Krsnoj slavi opštine da sa cvijećem dočeka svoje goste i prijatelje, načelnik opštine uručio je nagrade vlasnicima najljepših dvorišta i balkona.

Specijalnu nagradu publike koja je glasala putem sajta Opštinske Turističke organizacije dobilo je dvorište Slobodana Đurovića iz naselja Gračanica u Rogatici. I njemu je uručena prigodna novčana nagrada.

Zahvalnice za učešće na konkursu dobili su i svi ostali kandidati.