Proslavljen Ilindan na Zaborku

03. avgusta 2017. 058.ba

Foto arhiva

Foto arhiva

ČAJNIČE – Tradicionalno i ove godine proslavljen je Ilindan na Zaborku nadomak Čajniča.

U okviru proslave Ilindana čajničkoj Mjesnoj zajednici Zaborak održana su takmičenja u više tradicionalnih sportskih disciplina.
U skoku iz mjesta u dalj pobijedio je Nenad Kornjača iz Čajniča, koji je jedini uspio skočiti više od tri metra.

Kuglu je najduže bacio Djordje Blagojević, a u trčanju na 150 metara najbrži je bio Vujadin Danilović.

Posebno zanimljivo bilo je takmičenje u navlačenje konopca u kojem su učestvovale dvije ekipe od po šest članova, a najsnažnija je bila ekipa koju je predvodio Djordje Blagojević.

U tradicionalnim konjskim trkama na 1.000 metara učestvovala su samo dva takmičara, a trijumfovalo je grlo Dragoslava Starovlaha ispred grla kojim je jahao Slobodan Ćeha.

Na tradicionalnom narodnom saboru ispred crkve Svetog Spasa na Zaborku, u kojoj je je ujutro služena liturgija, proslava Ilindana nastavljena je narodnim veseljem.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Autor: Gordana Tadić

Rođena 14. septembra 1988. godine u Čajniču. Osnovnu i srednju školu završila u Čajniču. Godine 2012. diplomirala na Filozofskom fakultetu na Palama, odsjek Žurnalistika, te stekla zvanje diplomirani novinar.

Pogledajte sve vijesti čiji je autor Gordana Tadić

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Oznake: ,