Rekordna posjeta turista iz cijelog svijeta

SRNA - Jovana Borovčanin - 22. avgusta 2017. 058.ba

turisti

VIŠEGRAD – Turistička sezona u Višegradu bilježi rekordnu posjetu turista iz Srbije, Crne Gore, Slovenije, Bugarske, pa i Japana, rekla je direktor Turističke organizacije Višegrad Olivera Todorović.

Ona je istakla da je povećan broj noćenja u smještajnim objektima, kao i ugostiteljskim objektima na području opštine Višegrad.

„Posebno raduje činjenica da je i dužina zadržavanja turista povećana, te da su ovim rekordima doprinijeli novi sadržaji koje unapređuje opština Višegrad“, dodala je Todorovićeva.

Ona je navela da je Turistička organizacija Višegrad, u saradnji sa opštinom, obezbijedila kućice za prodavce suvenira kako bi doprinijela estetskom uređenju grada.

Todorovićeva kaže da je glavni motiv dolaska turista posjeta višegradskoj ćupriji i kompleksu Andrićgrad, a da ostale atrakcije služe da bi gosti što sadržajnije proveli vrijeme u Višegradu.

„To su krstarenje rijekom Drinom, posjeta Manastiru Dobrun, obilazak kulturnih znamenitosti u gradu, kao i turističke manifestacije“, rekla je Todorovićeva.

Ona ističe da i dalje preovlađuje tranzitni i izletnički turizam, s tim što je iz godine u godinu evidentno povećanje broja organizovanih turističkih grupa koje dolaze preko turističkih agencija.

„Organizovane grupe iz Srbije posjećuju Višegrad, Trebinje i Sarajevo. Tokom cijele godine primjetno je povećanje broja dolazaka izletničkih grupa koje borave na Zlatiboru i Tari, a jedan dan svog odmora odvoje i za posjetu Višegradu. Osim autobusom, organizovane turističke grupe sa planine Tare u Višegrad dolaze i brodom tokom ljetnih mjeseci, krstareći kanjonom rijeke Drine“, navela je Todorovićeva.

Prema njenim riječima, iz Republike Srpske organizovano dolaze školske ekskurzije, kao i sindikalne organizacije i različita udruženja koja organizuju posjetu za svoje članove.

„Od gostiju iz ostalih zemalja najbrojniji su mladi koji koriste privatni smještaj rezervisan unaprijed putem Interneta“, dodala je Todorovićeva.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Oznake: