Sedamnaesti šahovski turnir penzionera u Rogatici

12.08.2017.

turnir-penzionera-u-rogatici-1

RADOVAN ROSIĆ I ZORAN Ž. ĐERIĆ NA PRVENSTVU REPUBLIKE SRPSKE

ROGATICA – Tradicija je nastavljena. Po 17. put Udruženje penzionera u Rogatici bilo je organizator pojedinačnog šahovskog prvenstva penzionera u Rogatici.

Turnir je održan danas, 12. avgusta, u prostorijama Udruženja, a okupio je 12 šahista koji su se takmičili po Bergerovom sistemu, a to će reći svak sa svakim, u tempu od 10 minuta po igraču, i nakon 11 odigranih kola prvo mjesto osvojio je Radovan Rosić sa 9 poena. Drugo mjesto pripalo je Zoranu Ž. Đerić sa 8,5, treće Nenadu Tošiću sa 8 poena i tako redom preko petog Milkana Nerića na petom sa 6 do 12—tog Miloša Gojkovića koji je na zadnjem mjestu sa 1 poenom.

turnir-penzionera-u-rogatici-2

Fond nagrada na turniru bio je 120 maraka i on je uz diplome podijeljen tako što je prvoplasirani dobio 50, drugoplasirani 40 i trećeplasirani 30 maraka. Prvoplasirani i drugoplasirani istovremeno su stekli pravo da Udruženje penzionera Rogatica predstavljaju na predstojećem 17. pojedinačnom šahovskom prvenstvu udruženja penzionera koje će se održati od 15. do 17. septembra u Etno selu „Stanišić“ kod Bijeljine.

Pokrovitelj turnira bila je opština Rogatica u čije ime načelnik Milorad Jagodić na otvaranju je pozdravio sve učesnike, poželio im fer i korektnu borbu i obećao da će onim koji budu izborili pravo da idu na Prvenstvo Republike obezbijediti prevoz do Bijeljine i nazad.

Glavni sudija i kontrolor na turniru, koga je pratio i znatan broj „kibicera“ iz populacije penzionera, sa rejtingom 1200 bio je MK Momir Ašonja.

turnir-penzionera-u-rogatici-3

Na ovom turniru rodila se ideja, da se radi druženja i upoznavanja, tokom jeseni pokuša organizovati šahovski turnir Sarajevsko-romanijske i Gornjedrinske regije čiji domaćin bi bilo Udruženje u Rogatici. Za realizaciju ove ideje zadužen je predsjednik rogatičkih penzionera Tomislav Hršum.