Sloboda odnijela pobjedu iz Foče

14.08.2017.

sutjeska-sloboda

FOČA – U prvom kolu nove sezone Prve lige Republike Srpske fudbaleri Sutjeske su poraženi sinoć na Gradskom stadionu u Foči od Slobode iz Mrkonjić Grada rezultatom 2-0.

Nakon prvog poluvremena koje je završeno bez golova, u 68. minutu je Miloš Srndović postigao prvi gol za Slobodu. Fudbaleri Sutjeske su kroz nekoliko dobrih prilika pokušavali da dođu do izjednačenja ali do promjene rezultata nije došlo. U 88. minutu sudija je svirao penal za ekipu iz Mrkonjić Grada, što je iskoristio Miloš Perović i pogotkom sa bijele tačke povećao prednost na 2-0.

Trener Sutjeske Srđan Bajić je, uprkos rezultatu, zadovoljan igrom svojih izabranika.

“Žao mi je što smo izgubili utakmicu. Odlično smo stajali na terenu, trčali, dobro se borili. Igrali smo protiv jedne od najboljih ekipa u Ligi. Da smo imali malo više sreće i koncentracije možda je utakmica mogla drugačije da se završi, nerješeno, kaže Bajić.

Igrač fočanskog kluba, Dejan Limić, rekao je da je njegova ekipa, s obzirom na to da su za protivnika imali izuzetno kvalitetan klub, unaprijed očekivala borbenu i tešku utakmicu.

“Prvo poluvrijeme smo odlično stajali na terenu, odigrali smo baš kako smo se i dogovorili. U drugom poluvremeu je došlo do pada koncentracije, imali smo jednu nesmotrenu izgubljenu loptu na sredini terena koja se možda više sretno nego spretno odbila gostima koji su izveli brz kontranapad. Poslije primljenog gola smo pokušali da se vratimo u igru, isvršili smo malo jači pritisak, jer nismo imali šta da izgubimo. Drugi gol smo primili potpuno nezasluženo, jer je igrač gostiju Malbašić simulirao pad poslije starta golmana Darka Krnojelca. Možemo se žaliti i na momenat iz prvog poluvremena kada je gostujući odbrambeni igrač Stakić igrao rukom, koja je, iako je lopta odskočila, bila u neprirodnom položaju”, kaže Limić.

Trener Slobode, Čedomir Ćulum, kaže da je pobjedi ekipe iz Mrkonjić Grada doprinijela nešto bolja igra u drugom poluvremenu.

“Imali smo problema u prvom poluvremenu da uspostavimo igru, imali smo problema da dođemo do protivničkog gola, igra se odvijala na sredini terena međutim u drugom poluvremenu smo promijenili neke stvari unutar ekipe što je urodilo plodom”, navodi Ćulum.

Prema riječima strijelca jednog pogotka za Slobodu, Miloša Srndovića, on i njegovi saigrači su u utakmicu ušli sa maksimalnim oprezom i respektom prema domaćinu.

“Pustili smo im terensku inicijativu da oni vode igru. To se pokazalo kao pravi potez naše ekipe, jer smo čekali naših pet minuta, i to smo uspjeli dočekati u drugom poluvremenu”, kaže Srndović.