Sportska takmičenja uz Ilindan na Borikama

03.08.2017.

fudbal-na-borikama-1

DANILO VELJOVIĆ DVOSTRUKI POBJEDNIK

ROGATICA – Dok se još sumiraju utisci sa i oko Ilindanskog sabora na Borikama, evo i rezultata održanih sportskih takmičenja.

Pobjednik turnira u malom nogometu u okviru koga su igrane utakmice tri dana, je ekipa domaćina „Borike“ ispred ekipa Plješevice i „Nikola“.

danilo-veljovic-dvostruki-pobjednik

U trci konja pobijedilo je grlo čiji je vlasnik Mijat Cvijetić iz Babljaka. Na drugom i trećem mjestu su grla Dragana Vučaka i Milana Ristanovića.

Darko Rosić pobijedio je u trci pješaka ispred Dejana Popovića i Stefana Taricića, dok je kamen sa ramena najduže bacio Marko Lubarda. Drugo mjesto zauzeo je Bojan Ašonja, a treće Miloš Vukašinović.

Velika borba vođena je u disciplini skok u vis i skok u dalj za muškarce. U obje discipline pobijedio je Danilo Veljović, dok su ga u skoku u vis dobro pratili Bojan Ašonja i Miloš Vukašinović i u skoku u dalj Miloš Vukašinović i Ivan Ćebić.

darko-rosic-najbrzi-pjesak

Skok u dalj iz mjesta imao je takmičare i među djevojkama. Najviše je skočila Dejana Janković ispred Ivane Ikonić i Magdalene Ilić.

Brojne navijače, a to će reći najviše interesovanja, bilo je za navlačenje konopca. Najjača je bila ekipa „Borike“, ispred ekipe „Sudija“ i „mješavine“ u kojoj je bilo i starih i mladih i iz različitih sredina.

fudbal-na-borikama-2

Na kraju vrlo uspješnog sportskog dana, dosta prolivenog znoja i bez i jednog jedinog sportskog i drugog incidenta , po troje prvoplasiranih u svim disciplinama načelnik opštine Milorad Jagodić nagradio je diplomama i prigodnim novčanim nagradama.