Srednjoškolski centar u Rogatici – Zamjena fasadne stolarije

Tekst i foto: Sreten Mitrović - 05. avgusta 2017. 058.ba

srednja-skola-rogatica-1

ROGATICA – Zahvaljujući sredstvima koja se u budžet opštine slivaju po osnovu prodaje šumskih drvnih sortimenata, a prema Programu njihovog utroška za 2017. godinu, jutros su u prisustvu načelnika opštine Milorada Jagodića i predsjednika Školskog odbora Mladena Lakića na novoj zgradi Srednjoškolskog centra „27. januar“ u Rogatici počeli radovi na zamjeni fasadne, odnosno vanjske stolarije.

Kako reče direktorka Centra Žaklina Lelek radi se o zamjeni 48 portala sa 192 prozorska krila u prizemlju i spratovima, tzv. nove zgrade Centra koja je za potrebe osnovne škole izgrađena početkom šezdesetih godina prošlog vijeka.

srednja-skola-rogatica-2

Sa novom, modernom, stolarijom čiji je isporučilac i montažer DOO „Ikonić komerc“ iz Rogatice, dodala je ona, očekuju se znatne uštede toplotne energije, a time i veći konfor za učenike koji se obrazuju u kabinetima koji se nalaze u ovom dijelu zgrade sa zbornicom i kancelarijama direktora i pedagoga.

Za ove namjene u budžetu opštine izdvojeno 100.000 maraka, a načelnik opštine Jagodić obećao je da će, u granicama koje budžet bude dozvoljavao, nastaviti sa ulaganjima u Centar oko zamjene unutrašnje stolarije i drugih dotrajalih dijelova u novoj i staroj zgradi Centra.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Oznake: