Završena škola plivanja – mališani savladali održavanje na vodi i tehnike plivanja

Radio Foča - 05. avgusta 2017. 058.ba

skola plivanja

FOČA – Na Akva parku „Ušće“ u Foči danas se završila škola plivanja koju je ove godine uspješno završilo 17 mališana.

Ni tropske vrućine nisu spriječile mališane iz Foče da redovno pohađaju školu plivanja, koja je i ove godine organizovana na bazenima Akva parka Ušće. U školu se upisalo 25 mališana, a nakon mjesec dana tehnike plivanja uspješno je savladalo njih 17. Za djecu, plivanje je zabavna sportska aktivnost koja treba da se uvede još u ranom uzrastu, kažu ljekari. Najveći broj djece voli vodu pa tako veoma lako zavoli i plivanje kao vid vježbanja.

Instruktor plivanja i profesor fizičke kulture Bratislav Pavlović: „Sva djeca su dosta napredovala. To su djeca od pet godina koja uopšte nisu znala da plivaju, rijetko su imali susret sa vodom. Nekaa djeca znaju i tehnički da prikažu kraul i prsno, tako da su instruktori zadovoljno“, rekao je Pavlović koji je posebno pohvalio jednu djevojčicu iz Višegrada, koju su roditelji svaki dan dovodili na časove plivanja, i koja je bila najredovnija u grupi.

Većina polaznika škole savladala strah od ulaska u malo veću dubinu i održavanje na vodi. Mališani su zadovoljni jer ih većina sada zna plivati bez mišića: „Naučio sam da plivam. Lijepo mi je bilo u školi plivanja. Često dolazim na bazen a sada mogu i sam u vodu“, rekao je sedmogodišnjak Miloš Radanović.

Kako ističe instruktor plivanja Bratislav Pavlović najteže je bilo na početku jer su djeca imala strah od vode i dubine: „Najteže je bilo na početku jer su djeca imala strah od vode. Pomoću raznih igrica u vodi to smo prevazišli. Djeca su se oslobodila i zavoljela vodu“, kaže Pavlović.

Plivanje je jedno od najboljih načina vežbanja jer angažuje nekoliko dijelova tijela u okruženju koje nije stresno za zglobove. Mnogo je fizičkih koristi od plivanja i ono se uvijek smatra odličnim izborom ne samo za zdrave ljude, već i za one koji se suočavaju sa nekim zdravstvenim problemom.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Oznake: , ,