Iz ŠG “Sjemeć” Rogatica – Otvaraju šume i podmlađuju sela

Tekst i foto: Sreten Mitrović - 25. септембра 2017. 058.ba

asfalt-zaganovici-1

ROGATICA – U ovogodišnjem planu investicionih ulaganja uz investiciju od 850.000 maraka, ŠG “Sjemeć” u Rogatici planiralo je da izgradi 10,5 kilometara šumskih kamionskih puteva i da rekonstruiše, uz asfaltiranje, put Rudo – Zaganovići u dužini od 760 metara.

Kako reče direktor Gazdinstva Marko Tomović od šumskih puteva do sada su urađeni Kraje – Halilovina i Kremenpaluške – Prsten u šumama Devetaka i Zemegresi – Lijepa ravan u Gnili, u ukupnoj dužini od od 4,7 kilometara. U toku su radovi na putu Štruc – Ledenice u Devetaku, Sanduk – Kozija voda na Šaranu I Dumaševića šuma – Jazbine na obroncima Sjemeća, čija dužina je 3,7 kilometra.

asfalt-zaganovici-2

Slijedeći plan, dodao je Tomović, trebalo je da se uradi i put Kremenpaluške – Kozare i Odžačine – Krasulja u ukupnoj dužini od 2 kilometra. Neće ove godine biti ni urađeni, ali su umjesto njih rekonstruisani uz asfaltoranje put Pašić Kula – Groblje i Plješevica – Kruščanje u ukunoj dužini do 1060 metara. Time se postigao dvostruki cilj. Otvorene su, makeri i degradirane šume, i obradovano lokalno stanovništvo.

asfalt-zaganovici-3

Dobili smo asfalt o kome nismo mogli ni sanjati, reče Radomir Ćebić iz Zaganovića kod Rogatice do koga su radnici i mehanizacija “Romanijaputeva” prošlog petka, 22. Septembra, doveli asfalt i blatnjave sokake i gumene čizme poslali u penziju. Na tome smo, dodao je on, visoko zahvalni radnicima i rukovodstvu ŠG “Sjemeć”u Rogatici.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Ознаке: ,