Održana veslačka regata pod nazivom „Višegrad-Andrićgrad 2017“

SRNA - Jovana Borovčanin - 25. septembra 2017. 058.ba

Veslacka regata

VIŠEGRAD – U Višegradu je juče održana veslačka regata pod nazivom „Višegrad-Andrićgrad 2017“, u organizaciji domaćeg veslačkog kluba „Jedrina“ u kojoj je učestvovalo i deset klubova iz Srbije.

Sveukupni pobjednici regate su veslači kluba „Crvena zvezda“ iz Beograda, drugo mjesto pripalo je ekipi „Galeb“ iz Zemuna i treće mjesto klubu „Jedrina“ iz Višegrada.

Predsjednik Kluba Nebojša Marković rekao je novinarima da je regata bila veoma uspješna.

„Ovo je jedan veliki zamah za buduće bavljenje ovim sportom u Višegradu, odnosno Republici Srpskoj. Veliku zahvalnost dugujemo opštini Višegrad, Hidroelektrani Višegrad i preduzeću ‘Vode Srpske’“, istakao je Marković.

Trener Veslačkog kluba „Partizan“ Aleksandar Ivković rekao je da je cilj ove regate podrška veslačkom klubu „Jedrina“.

„Ljudi u ovom klubu su odlični, rade mnogo. Naša želja je da u narednim godinama ova regata bude još brojnija“, dodao je Ivković.

On je istakao da Višegrad ima uslove za ovaj sport, te da je Drina hladna i svježa, tako da su uslovi među najboljima u Evropi.

Učesnik Veslačkog kluba „Partizan“ Vukosava Janjić rekla je da je start bio dobar, te da je voda lijepa i mirna.

Organizatori regate su opština Višegrad, Andrićgrad na čelu sa predsjednikom Veslačkog saveza Republike Srpske Emirom Kusturicom i „Hidroelektrana“ Višegrad.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Oznake: ,