Šanta Panta oduševio mališane u Čajniču te im uljepšao početak školske godine

20.09.2017.

santa-panta-u-cajnicu

ČAJNIČE – Učenici nižih razreda osnovne škole „Jovan Dučić“, kao i mališani iz dječijeg vrtića „Bajka“juče su se na jedan školski čas preselili u Kulturni centar u Čajniču kako bi odgledali predstavu Radojice Stankovića, djeci poznatog kao Šanta Panta „Da sam neko ko vlada planetom“.

Uvijek dobro raspoložen Šanta Panta možda ne vlada planetom, kao što se kaže u nazivu predstave, ali vlada dječijim srcima.

Predstava „Da sam neko ko vlada planetom“, koja je poklon djeci za početak nove školske godine, na „šantav“ način govori o liku Šante Pante, o dječijem odrastanju, polasku u školu, odnosu prema roditeljima i nastavnicima, kaže Radojica Stranković koji tumači lik Šante Pante.

„Ovo je interaktivna predstava, predstava koja upoznaje djecu sa likom Šante Pante. Ovo je jedna priča o njegovom odrastanju, o odrastanju djece. Šanta Panta je jedan imaginarni lik koji je smišljen tako da zainteresuje dječiju maštu. Priča se izvodi na jedan „šantav“ način, međutim u jednom momentu Šanta Panta se uozbilji i priča o izuzetno važnoj stvari za djecu a to je škola. Tada Šanta Panta đecu upućuje na odnose u školi, te im priča o ljubavi prema roditeljima, učiteljima i nastavnicima.“

Radojica Stanković više od trideset godina tumači lik Šante Pante. Igrao je u Dječijem pozorištu „Duško Radović“ iz Beograda, a trenutno igra za Dječije pozorište „Stanković“ iz Nikšića.

Prvi put gostuje u Čajniču, a s obzirom da ga je publika lijepo prihvatila, obećao je da će ponovo doći.

Organizatori predstave „Da sam neko ko vlada planetom“ je Opština Čajniče.