Udruženje penzionera u Rogatici – Na pokloničkom putovanju 120 članova

09.09.2017.

Manastir Ostrog

ROGATICA – U organizaciji Udruženja penzionera i finansijsku podršku Opštine i Šumskog gazdinstva „Sjemeć“ večeras, 9. septembra, će iz Rogatice na pokloničko putovanje u manastir Ostrog u Crnoj Gori i poklonjenje moštima Svetog Vasilija Ostroškog Čudotvorca poći 120 penzionera raspoređenih u dva autobusa i jedan kombi-bus, rekao je predsjednik Udruženja Tomislav Hršum.

Ovo je nastavak tradicije organizacije izleta koju već godinama provodi Udruženje penzionera na koji način je veliki broj članova obišao i posjetio brojna kulturno-istorijska i druga znamenita mjesta širom Republike Srpske, Srbije i Crne Gore. Za većinu onih koji su išli na ove uglavnom jednodnevne izlete i putovanja bila su to prve posjete tim znamenitostima.

Tako će biti i za ovo putovanje koje će biti započeto noćas oko 23 sata kada se iz Rogatice polazi prema Ostrogu i tamošnjem manastiru do koga bi trebalo da se stigne sjutra u ranim jutarnjim časovima kako bi u 6 sati prisustvovali jutarnjoj molitvi. Za veći dio onih koji polaze to je prvi put da dođu u priliku da posjete ovo sveto mjesto i poklone se moštima Svetog Vasilija sa molbom da im svojom moći i Čudima pomogne za iscjeljenje duše i eventualno drugih bileština i grijehova učinjenih svjesno ili nesvjesno.