Udruženje penzionera u Rogatici – Na pokloničkom putovanju 120 članova

Sreten Mitrović - 09. septembra 2017. 058.ba

Manastir Ostrog

ROGATICA – U organizaciji Udruženja penzionera i finansijsku podršku Opštine i Šumskog gazdinstva „Sjemeć“ večeras, 9. septembra, će iz Rogatice na pokloničko putovanje u manastir Ostrog u Crnoj Gori i poklonjenje moštima Svetog Vasilija Ostroškog Čudotvorca poći 120 penzionera raspoređenih u dva autobusa i jedan kombi-bus, rekao je predsjednik Udruženja Tomislav Hršum.

Ovo je nastavak tradicije organizacije izleta koju već godinama provodi Udruženje penzionera na koji način je veliki broj članova obišao i posjetio brojna kulturno-istorijska i druga znamenita mjesta širom Republike Srpske, Srbije i Crne Gore. Za većinu onih koji su išli na ove uglavnom jednodnevne izlete i putovanja bila su to prve posjete tim znamenitostima.

Tako će biti i za ovo putovanje koje će biti započeto noćas oko 23 sata kada se iz Rogatice polazi prema Ostrogu i tamošnjem manastiru do koga bi trebalo da se stigne sjutra u ranim jutarnjim časovima kako bi u 6 sati prisustvovali jutarnjoj molitvi. Za veći dio onih koji polaze to je prvi put da dođu u priliku da posjete ovo sveto mjesto i poklone se moštima Svetog Vasilija sa molbom da im svojom moći i Čudima pomogne za iscjeljenje duše i eventualno drugih bileština i grijehova učinjenih svjesno ili nesvjesno.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Oznake: ,