Udruženje penzionera u Rogatici – Uspjelo pokloničko putovanje [FOTO]

11.09.2017.

penzioneri-iz-rogatice-pod-ostogom-2

ROGATICA – Kao što smo već pisali, juče, 10. septembra, na praznik Sabor Srpskih Svetitelja, oko 120 penzionera iz Rogatice u organizaciji Udruženja penzionera i podršku Opštine i Šumskog gazdinstva „Sjemeć“ boravilo je na putovanju u Ostrog u Crnoj Gori i u manastiru tamošnjem manastiru poklonilo se moštima Svetog Vasilija Ostroškog Čudotvorca.

penzioneri-iz-rogatice-pod-ostogom-1

Ovo je, podsjetio je predsjednik rogatičkih penzionera Tomislav Hršum, nastavak tradicije organizacije izleta koju već godinama provodi Udruženje penzionera na koji način je veliki broj članova obišao i posjetio brojna kulturno-istorijska i druga znamenita mjesta širom Republike Srpske, Srbije i Crne Gore. Za većinu onih koji su išli na ove, uglavnom jednodnevne izlete i putovanja, bile su to prve posjete tim znamenitostima.

penzioneri-iz-rogatice-pod-ostogom-3

Tako je bilo i za ovo putovanje koje je započeto u subotu oko 23 sata kada su penzioneri iz Rogatice, preko Foče i Šćepan polja, a pored Nikšića, pošli prema Ostrogu i tamošnjem manastiru koji je smješten u takoreći pod 90 posto kamenim liticama Ostroške grede s namjerom da uz Božiju pomoć stignu u nedjelju u ranim jutarnjim časovima i ponizno pristupilo moštima Svetog Vasilija, a zatim u 6 sati prisustvovalo jutarnjoj molitvi. Tako je i bilo, rekao je jedan od vođa puta Žarko Limić.

penzioneri-iz-rogatice-pod-ostogom-4

Za veći dio onih koji su išli na ovo pokloničko putovanje iznenađenje je bio veliki broj vjernika iz svih krajeva bivše Jugoslavije, ali i Italije, Njemačke, Rumunije i drugih evropskih zemalja, a bilo je i različitih boja lica, koji su došli da posjete ovo sveto mjesto i poklone se moštima Svetog Vasilija s nadom da će im sutra i u ostatku života biti bolje u duši i tjelu.

U povratku iz Ostroga, rogatički penzioneri vratili su se preko Trebinja, Bileće i Gacka a nakratko su boravlli i na legendarnom Tjentištu.

penzioneri-iz-rogatice-pod-ostogom-5

penzioneri-iz-rogatice-pod-ostogom-6

penzioneri-iz-rogatice-pod-ostogom-7

penzioneri-iz-rogatice-pod-ostogom-8

penzioneri-iz-rogatice-pod-ostogom-9

penzioneri-iz-rogatice-pod-ostogom-10

penzioneri-iz-rogatice-pod-ostogom-11

penzioneri-iz-rogatice-pod-ostogom-12

penzioneri-iz-rogatice-pod-ostogom-13