Veslačka regata u Višegradu

Sport DC - Dejan Jovičić - 19. septembra 2017. 058.ba

veslaci

VIŠEGRAD – Veslački klub „Jedrina“ iz Višegrada 24. septembra organizuje regatu „Višegrad-Andrićgrad 2017“ za mlađe kategorije.

Na regati u Višegradu učestvovaće čak deset klubova iz Srbije i to „Partizan“, „Crvena zvezda“, „Sava“, „Grafičar“, „Galeb“, „Čurug“, „Smederevo“, „Palić“, „Danubius“ i „Srebrno jezero“. Kvalifikacione trke počinju u 10 časova, a finala su od 13 časova, a veslači će se takmičiti u više kategorija, na stazi dugoj 800 metara između dva mosta na Drini. U organizaciji ovog događaju učestvuju opština Višegrad, Andrićgrad, na čelu sa predsjednikom Veslačkog saveza Republike Srpske, Emirom Kusturicom i Hidroelektrana Višegrad. Regata će se održati u sklopu proslave slave opštine Višegrad, a predsjednik tog kluba gosti i takmičari uvjeriti u sve ljepote Drine i uslova koji se ovde pružaju.

Kontakti i saradnje koje učvršćujemo iz dana u dan donose optimizam u odnosu na razvoj veslanja, kako takmičarskog tako i rekreativnog, te se otvaraju realne mogućnosti da Višegrad bude smješten na veslačku mapu Evrope i svijeta. Cilje je da pored turističkih atrakcija ponudimo još jednu vrstu turizma, sportskog turizma, zasnovanog na veslanju. Od domaćinstva Balkanskog veslačkog prvenstva 2014. godine, naš klub, uz pomoć pokrovitelja na lokalu i prijatelja veslanja širom Evrope, infrastrukturno, stručno i sportski sve više napreduje, a naš internacionalni veslački centar na Drini postaje konkurentan drugim lokacijama u regionu – izjavio je Nebojša Marković, predsjednik VK “Jedrina”.

Podsjetimo da su mladi veslači iz Višegrada, kao reprezentativci Bosne i Hercegovine, učestvovali na Balkanskom prvenstvu u Istanbulu, gdje je ženski četverac osvojio peto, a muški dvojac šesto mjesto.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Oznake: ,