Završena četvrta letnja škola „Akademija Andrić“

iskra.co | Foto: S. Garić - 15. septembra 2017. 058.ba

4-akademija-andric

ANDRIĆGRAD – Dodelom sertifikata studentima završena je četvrta letnja škola „Akademija Andrić“, koju su organizovali Odeljenje za književnost i Odeljenje za orijentalistiku Andrićevog instituta. Ovogodišnju letnju školu, čija je tema bila „Ivo Andrić u našem vremenu“, pohađao je 41 student sa univerziteta u Republici Srpskoj i Republici Srbiji.

Proteklih pet dana polaznici škole imali su priliku da slušaju predavanja eminentnih predavača koji su se sa različitih aspekata bavili Ivom Andrićem, njegovim likom i književnim delom, da učestvuju u diskusiji i da razmenjuju iskustva. Predavači su bili: prof. dr Aleksandra Vraneš, prof. dr Jovan Delić, prof. dr Ljiljana Marković, prof. dr Predrag Petrović, prof. dr Aleksandar Jerkov, prof. dr Svetlana Šeatović i prof. dr Biljana Dojčinović.

Prof. dr Aleksandra Vraneš, rukovodilac Odeljenja za književnost Andrićevog instituta, održala je i radionicu na kojoj su studenti imali priliku da nauče osnove lekture i korekture i tehnike akademskog pisanja, da se upoznaju sa stilovima bibliografskog citiranja i da se upoznaju sa ličnim Andrićevim fondom u digitalnom obliku.

Tokom trajanja letnje škole, studentima je na raspolaganju bila Biblioteka Andrićevog instituta, kao mesto na kojem su mogli da prodube svoja istraživanja i da provedu vreme između predavanja. Kroz organizovanu posetu ustanovama kulture u Višegradu, studenti su posetili na Drini ćupriju, učionicu Ive Andrića i Gradsku galeriju.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Oznake: ,