Biciklima kroz prašumu do Vučeva i Maglića [FOTO]

16.10.2017.

biciklom-na-maglic-1

FOČA – Najveću planinu u BiH Maglić turisti najčešće obilaze tokom ljeta, ali ona u jesen predivnim koloritom nudi posebnu čar u šta su se uvjerili fočanski biciklisti Ognjen Milićević i Vjekoslav Ćalasan, koji su je ovih dana obišli na dvotočkašima.

biciklom-na-maglic-2

Dvojica velikih zaljubljenika u prirodu, a posebno u Nacionalni park „Sutjeska“, biciklima su prošli kroz prašumu Perućicu i izašli na visoravan Vučevo, a u povratku su svratili na Prijevor podno samog vrha Maglića, prešavši oko 40 kilometara.

biciklom-na-maglic-4

Predjeli prošarani prvim snijegom, uz zlatno žutu boju lišća u kombinaciji sa zelenilom crnogorice i stjenovitim liticama, u oku posmatrača izazivaju neopisiv osjećaj radosti i ljepote koju nudi priroda, a Milićević je sve to dočarao fotografijama.

„Na nekim mjestima smo morali da guramo i nosimo bicikla jer je bio veliki snijeg pa nismo mogli da vozimo.

biciklom-na-maglic-5

Na Vučevu smo se zadržali na vidikovcu Ravna stijena, do kojeg smo došli preko lokaliteta Lokva dernečište”, priča Milićević.

Sa Vučeva se „kao na dlanu“ vide sastavci Pive i Tare- mjesto gdje počinje Drina, ali i kanjon Tare, Ljubišnja, Durmitor i drugi planinski masivi, a u ovo doba godine, pri vedrom vremenu, koje je poslužilo fočanske bicikliste, pogled je izrazito bistar i jasan pruža se u nedogled.

biciklom-na-maglic-3

Milićević je dodao da su našli i vrganj i to ispod sniježnog pokrivača, pa su roštilj, koji je neizostavan dio ovakvih izleta, upotpunili ovim darom prirode.

Brdski biciklizam je u Foči posljednjih godina sve popularniji, a Milićević je poznat po tome što na društvenim mrežama promoviše ovaj sport, a ujedno i ljepote svog zavičaja, ali i druge predjele, koje obilazi biciklom.