Čajničani na Podgoričkom maratonu

31. oktobra 2017. 058.ba

podgoricki-maraton-1

ČAJNIČE – Podgorički maraton je veliko međunarodno atletsko takmičenje. Ove godine je i Čajniče imalo svoje predstavnike na ovom prestižnom takmičenju. Ljudi koji su se već istakli trčanjem na raznim trkačkim nadmetanjima istrčali su trku u disciplini polumaraton. Srđan Kajević, Branislav Tomić i Dragan Bjelogrlić još jednom su pokazali da je sport zdrav način života, i da čovjek može sve što hoće. Sva trojica su porodični ljudi, koji pored mnogih obaveza uvijek odvoje vrijeme za sport i sportski način života, i tako budu uzor djeci.

Kajević, inače još uvijek fudbaler FK „Stakorina“ kaže:
„Maraton organizovan na vrhunskom nivou. Vrijeme idealno za trku. S obzirom da je ovo naš drugi polumaraton, mogu da kažem da smo poreza dovoljni. Prvo što smo istrčali polumaraton u dužini od 21. kilometra, a i postignutim rezultatima koji smo ostvarili na polumaratonu.Ipak 99 % učesnika ima u nogama i po nekoliko desetina maratona godišnje, dok je nama ovo tek drugi. Zahvalio bih se sponzorima : Aura Osiguranje Čajniče,Opštini Čajniče, Š.G Vučevica Čajniče i Maličević d.o.o Čajniče. “

podgoricki-maraton-2

Dragan Bjelogrlić, najstariji od odlične trojke ističe da je cilj promocija sporta i atletike, za mlade i zbog mladih i dodaje:
„Ponovo smo se prijavili ista ekipa posto, isti trio fantastiko kao i prije par mjeseci. Ovo je malo lakša staza i htjeli smo da probamo ostvariti bolje rezultate.
Nećemo se na ovom zaustaviti, pa tako planiramo na proljeće krenuti u nove trke.

Takođe ćemo pokušati probati naći nove članove, prije svih mlađe generacije. Bilo bi lijepo omasoviti ovaj divni sport. Hvala naravno svim sponzorima na podršci.“
Branislav Tomić takođe ističe zahvalnost sponzorima, i ističe jedno ime:
„Hvala sponzorima, ali veliko i neizmjerno hvala našem najvećem i najodanijem navijaču, i vozaču Daliboru Cigalu. Poslije prvog istrčanog, Ostroškog polumaratona, trčanje mi je sve više fizički prijalo. Nekako sam se uvijek nakon treninga osjećao veselo i vedro. Trčanje mi je predstavljalo takvo osveženje uma da mi redovno i neke poslovne ideje padaju na pamet dok trčim. Od aprila 2017. trčim da bih obarao lične rekorde. Primjetio sam da je ta psihička i fizička borba sa samim sobom mnogo važna, ne samo zbog tog trenutka trčanja već i za druge stvari koje radim u životu. Izuzetno je lijep osećaj kada znaš da si istrčao najdužu trasu u životu, a još ljepši kada naredni put istrčiš još bolji rezultat! To je naravno urodilo plodom popravivši vlastite rezultate na Podgoričkom maratonu za svega par mjeseci za skoro cijelih 20 minuta! Stoga bi pozvao, kao što je spomenuo i Dragan što više stanovnika Čajniča, a posebno omladine da se priključi ovoj vrsti sporta, jer ne zaboravimo, nije slučajno baš atletika Kraljica Igara. Zahvalio bi se gore pomenutim sponzorima koji su pomogli da odemo na ovo međunarodno takmičenje i predstavimo našu Republiku Srpsku i Čajniče u što svetlijem izdanju!!

Na kraju moramo dodati da su naši Čajničani ostvarili dobre rezultate i vrlo dobra vremena.

Srđan Kajević i Branislav Tomić su zajedno prošli kroz cilj zauzevši 61 mjesto sa istim prolaznom vremenom 1:40:40, dok je Dragan Bjelogrlić zauzeo 131. mjesto sa vremenom 1:55:23.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Autor: Dragan Kovačević

Iz Čajniča, rođen u Foči 1987, diplomirao u roku novinarstvo na Filozofskom Fakultetu Pale, stekao zvanje diplomirani novinar. Odličan u kreativnom pisanju.

Pogledajte sve vijesti čiji je autor Dragan Kovačević

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Oznake: