Jedna osoba poginula, više ih povrijeđeno

28.10.2017.

udes-u-foci

FOČA – U saobraćajnoj nesreći koja se jutros oko tri sata dogodila u mjestu Mrđelići kod Ustikoline, na magistralnom putu Goražde – Foča, jedna osoba je poginula, a deset lakše i teže povrijeđeno.

Do nesreće je došlo nakon što je vozač automobila „reno megan“, koje se kretalo iz Ustikoline prema Goraždu, izgubio kontrolu nad vozilom i udario u kombi vozilo u kojem su se nalazili članovi Odbojkaškog kluba „Maglić“ iz Foče koji su se vraćali sa utakmice.

Tri osobe su prebačene u Kantonalnu bolnicu Goražde, od kojih je jedna zadržana na liječenju, jedan povrijeđeni je upućen na UKC Sarajevo, dok je jedan putnik iz automobila “reno megan” otpušten kući.

Od sedam povrijeđenih iz Foče, koji su sa dva sanitetska vozila transportovana do Univerzitetske bolnice Foča, četiri su zadržane u bolnici, a tri su upućeni kući.

Prema prvim informacijama, uzrok nesreće je vožnja neprilagođena uslovima na putu, koji je nakon kiše bio klizav. Glavni kantonalni tužilac zatražio je obdukciju tijela poginulog, te naložio vještačenja vještaka saobraćajne struke.