Milorad Dodik u Rogatici – Podrška novim nastojanjima za razvoj opštine [FOTO]

15.10.2017.

dodik-u-rogatici-1

ROGATICA – Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik u društvu ministara u u Včladi Republike Srpske Petra Đokića, Zorana Tegeltije i Steve Mirjanića, direktora Republičkog zavoda za zapošljavanje Miroslava Vujanića i Puteva Republike Srpske Nenada Nešića, šefa Kluba SNSD u Predstavničkom domu Parlamenta BiH Staše Košarca i poslanika u Narodnoj skupštini Republike Srpske Marka Vidakovića i Danijela Mrda, boravili su danas u višečasovnoj posjeti opštini Rogatica.

dodik-u-rogatici-2

Visoki gost ove opštine prvo je položio vijenac pred Spomen-kapelom koja čuva sjećanje na 284 poginula borca ove opštine u posljednjem Odbrambeno-osloboilačkom ratu, a zatim je održao radni sastanak sa načelnikom opštine Miloradom Jagodićem, koji je predsjednika Republike i prisutne ministre upoznao sa aktuelnim problemima i privredi i ostalim oblestima na području opštine.

dodik-u-rogatici-3

Kako je na konferenciji za novinare rekao načelnik Jagodić bilo je riječi o svim pitanjima iz života ove opštine. Posebno je bilo riječi o tome kako revitalizovati bar dio onoga što je ova opština imala prije posljednjeg rata kada je zapošljavala i do 5500 radnika. To su oblasti drvne, metalske i tekstilne industrije po kojim je Rogatica bila posebno poznata. Tu je i prerađivačka industrija u oblasti poljoprivrede, a bilo je riječi i o tome kako unaprijediti zdravstvo, školstvo i ostale javne ustanove.

dodik-u-rogatici-4

Sva nastojanja opštine u tom smislu podržao je i predsjednik Republike Milorad Dodik. Za kupovinu novog sanitetskog vozila u Domu zdravlja obećao je pomoć od 80.000 maraka, 300.000 za saniranje problema u Osnovnoj školi „Sveti Sava“ itd. Posebno je istakao da on i Vlada Republike Srpske ne odustaju od najavljene trase auto-puta koji bi Srbiju preko Rogatice vezao sa Sarajevom. O tome, rekao je on, odlučuje Republike Srpska i tu nema druge alternative.

dodik-u-rogatici-5

U nastavku posjete Rogatici predsjednik Dodik i ministri u Vladi Republike Srpske, kojim se pridružila i ministrica za porodicu, omladinu i sport Jasmina Davidović, prisustvovali su i sastanku sa privrednicima opštine Rogatica. Izražena je podrška u svim nastojanjima koja vode bržem razvoju opštine i posebno realnog sektora u cilju većeg zapošljavanja i stvaranja boljih uslova za rad i život stanovnika ove opštine.