Na Sajmu knjiga u Beogradu promocije izdanja Andrićevog instituta

25.10.2017.

sajam beograd

ANDRIĆGRAD – Na Međunarodnom sajmu knjiga u Beogradu danas su u centru pažnje bile promocije knjiga Andrićevog instituta iz Andrićgrada.

Andrićev institut predstavio se izdanjima koja se bave čuvanjem Andrićeve i srpske književne tradicije, među kojima su “Ivo Andrić i Dubrovnik” Zlate Bojović i Zbornik radova “Srpski jezik i ćirilica danas”.

“U toj smjesi onoga što je nekad vrijedilo i iščezlo, mi smo pokšali da reinterpretiramo ono što je vezano za Andrića. Ta izdanja zapravo zadiru toliko duboko i širko da da ih ljudi rado vide”, rekao je direktor Andrićevog instituta Emir Kusturica.

Predstavljeno je Andrićevo djelo “Večna prisutnost Njegoševa”, koju je priredio Јovan Delić koji je istakao da mu je cilj bio da sučeli Andrića i Njegoša, da Andrićevih 10 eseja o Njegošu objavi zajedno.

Od ostalih događaja na sajmu, treba istaći i promociju knjige “Napori Bosne i Hercegovine za oslobođenje i ujedinjenje” Pere Slijepčevića, kao i knjigu “Srpske pjevane pjesme u Bosni i Hercegovini” Dejana Tomića, u izdanju RTS-a i Predstavništva Republike Srpske u Beogradu.