Neprihvatljivo da auto-put ne ide kroz Višegrad i susjedne opštine

SRNA - Jovana Borovčanin - 26. октобра 2017. 058.ba

mladen-djurevic

VIŠEGRAD – Načelnik opštine Višegrad Mladen Đurević izrazio je nezadovoljstvo deklaracijom o kriterijumima za definisanje trase budućeg auto-puta Beograd-Sarajevo, koju je predložio zamjenik predsjedavajućeg Predstavničkog doma parlamenta BiH Mladen Bosić, i pozvao načelnike susjednih opština da potvrde ranije utvrđeni stav da ta trasa prolazi kroz ove lokalne zajednice.

„Ako treba biću jedan od inicijatora da sastanak bude održan u Višegradu i nadam se najboljem ishodu“, dodao je Đurević u izjavi Srni, naglasivši da će uputiti poziv načelnicima opština koje graniče sa Višegradom – Goražde, Rogatica, Sokolac i Pale, te gradonačelniku Istočnog Sarajeva da se zajedničkim političkim djelovanjem izbore da trasa budućeg auto-puta prođe kroz ove opštine.

On je pojasnio da su na zahtjev projektantskih kuća, zaduženih za idejni projekat, ranije predložene određene varijante trase auto-puta, prema kojima bi ove lokalne zajednice bile nezaobilazne u projektovanju, a kasnije i u njenoj izgradnji kroz Republiku Srpsku.

Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH uvrstio je juče na dnevni red deklaraciju o kriterijumima za definisanje trase budućeg auto-puta Sarajevo – Beograd, koju je predložio zamjenik predsjedavajućeg doma Mladen Bosić /SDS/.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Ознаке: ,