Održan Drugi školski sajam

28. oktobra 2017. 058.ba

skolski-sajam-novo-gorazde-1

NOVO GORAŽDE – U područnoj Osnovnoj školi “Vuk Karadžić” u Novom Goraždu održan je Drugi školski jesenji sajam humanitarnog karaktera sa ciljem razvoja i napretka ove škole, a novac koji bude prikupljen od sajma biće utrošen, uz koordinaciju učenika i nastavnika, za ono što im je najnepohodnije u školi.

Nastavnice srpskog jezika Sanja Vucelja rekla je novinarima da je Sajam osmišljen kao manifestacija društvenog i kulturnog karaktera u svrhu prikupljanja materijalnih sredstava za uređenje škole.

Ona je dodala da je cilj prvenstveno, da se učenici angažuju, sarađuju međusobno i naprave sami svoje proizvode koje su izlagali i prodavali.

Vucelja je istakla da je većina napravljenih proizvoda bila od recikliranih materijala i jesenjih dekoracija iz prirode.

„Učenici naše škole su svim srcem učestvovali u sajamskim aktivnostima tako da će sajam postati tradicionalan i održavaće se svake godine, posljednje subote u oktobru“-kaze Sanja.

skolski-sajam-novo-gorazde-2

Sajam je okupio djecu, nastavnike, roditelje, što je u tome i najveći značaj sajma.

Sajmu je prisustvovala i načelnik opštine Novo Goražde, Mila Petković koja je istakla da su učenici ove škole prvi put organizovali sajam u prostorijama svoje škole.

„Fantastična organizacija učenika, učitelja i nastavnika, bila je upotpunjena velikom posjećenosti od strane roditelja i gradjana, koji su došli da podrže učenike i da nagrade njihov trud“.dodala je Petković.

„Svi predstavljeni radovi su kreativni, svaki na svoj način, ali ono što je ljepota cijelog događaja je to je da svaki predmet urađen sa puno ljubavi i truda koji su djece zajedno sa svojim nastavnicima uložili“-rekla je Mila.

Ona je istakla da su vesela lica djece, ono što ostaje u sjećanju za sve njih, te da najveća ulaganja treba da budu u škole u znanje i u djecu, da bi budućnost svima bila ljepša.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Autor: Gordana Tadić

Rođena 14. septembra 1988. godine u Čajniču. Osnovnu i srednju školu završila u Čajniču. Godine 2012. diplomirala na Filozofskom fakultetu na Palama, odsjek Žurnalistika, te stekla zvanje diplomirani novinar.

Pogledajte sve vijesti čiji je autor Gordana Tadić

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Oznake: