Promocija romana „Srpsko srce Johanovo“

04. oktobra 2017. 058.ba

johanovo-1

ČAJNIČE – Utorak veče, Narodna biblioteka „Branko Ćopić“ u Čajniču, bijaše veče odlične promocije, nesvakidašnjeg, ali i potresnog romana „Srpsko srce Johanovo“ autora Veselina Dželetovića.

Roman nastao iz poeme govori o najmonstruznijim zločinima u novijoj, a možda i cijeloj istoriji Evrope, kontinenta koji se ponosi svojom civilizacijom i humanističkim principima. Knjiga govori o ubijanju Srba i prodaji njihovih organa.

Ubistvo je zločin kalja ljudsku dušu, a kasapljenje čovjeka kao životinje u mesnim da biste prodavao dio po dio, više je od bilo kojeg zločina. Gore je od smrti. Strašnije od pakla.

Dželetović pripovjeda upravo o tome. Knjiga je prevedena na mnoge strane jezike, uključujući i jermenski što je prava rijetkost za srpske književne stvaraoce.
Autor kaže:
„Nigdje zore nisu tako divne kao na Kosovu, jer ste preživjeli noć.“

johanovo-2

Pisac, porijeklom sa Kosova, istinski razumije šta je Kosovo za Srbe.

„Kosovo je u našem DNK. Prosto kada odete tamo osjetite to. Možda nas više nema tamo kao nekada, ali te livade kao da mirišu na Srbe. Rijeke koje presuše ponovo počnu teći kad se Srbi vrate, a božuri opet zarumene.“

O nastanku knjige govori kao spletu okolnosti, ili Božijoj volji, šta ko želi da vjeruje:
„Poemu sam napisao za sata. Moju ruku kao da je vodilo nešto. Dok sam pisao kao da sam bio u transu. Bio sam to, ali i nisam bio ja. Kada sam je izbacio na internet, kritike su bile izuzetno pozitivne. Sve više ljudi se javljalo, a nakon što su saznali da je sve inspirisano potpunom istinom, insistirali su da to pretvorim u roman. I vremenom eto, došli smo do romana. Cilj nam je da se istina čuje. Ne samo kod nas već širom svijeta. Želimo jednog dana i film da snimimo. Pravi, svjetski, sa poznatim imenima. Knjiga je prevedena na engleski, ruski, francuski, italijanski, njemački, jermenski i još mnoge jezike, ali film će vidjeti više ljudi. Danas se mnogo manje čita, a više se gleda.“

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Autor: Dragan Kovačević

Iz Čajniča, rođen u Foči 1987, diplomirao u roku novinarstvo na Filozofskom Fakultetu Pale, stekao zvanje diplomirani novinar. Odličan u kreativnom pisanju.

Pogledajte sve vijesti čiji je autor Dragan Kovačević

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Oznake: